Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ποιοι αλλεργικοί μπορούν να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό
[Ελεύθερος Τύπος]: Ποιοι αλλεργικοί μπορούν να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

[Ελεύθερος Τύπος]: Ποιοι αλλεργικοί μπορούν να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Οι σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις μετά από εμβολιασμό για τον κορωνοϊό είναι πολύ σπάνιες, σύμφωνα με την έως τώρα κλινική παρατήρηση. Μάλιστα, αναλυτικά δεδομένα από τις ΗΠΑ δείχνουν ότι στα εμβόλια mRNA παρουσιάζονται κατά μέσον όρο 4,5 περιστατικά ανά 1 εκατομμύριο δόσεις.

Σύμφωνα πάντοτε με την κλινική παρατήρηση διεθνώς, στο 89% των περιπτώσεων η αναφυλαξία εκδηλώθηκε μέσα σε 15-30 λεπτά από τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται στα άτομα με αλλεργίες να παραμένουν στο εμβολιαστικό κέντρο για μισή ώρα. Συνιστάται επίσης να διαθέτουν τα εμβολιαστικά κέντρα προσωπικό εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση της αναφυλαξίας.

Ενδείξεις και αντενδείξεις για εμβολιασμό αλλεργικών ατόμων

Αντιδράσεις υπερευαισθησίας αναφέρονται περίπου στο 2% των εμβολιασθέντων. Οι περισσότερες είναι ήπιες, υπήρξαν όμως και λίγα περιστατικά αναφυλαξίας που χρειάστηκαν αντιμετώπιση με επινεφρίνη (αδρεναλίνη).

  • Αν έχετε αλλεργίες σε τροφές ή φάρμακα χορηγούμενα από του στόματος μπορείτε να κάνετε το εμβόλιο κανονικά.
  • Αν έχετε αλλεργία σε άλλο εμβόλιο ή ενέσιμο φάρμακο καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.
  • Αν έχετε ιστορικό αλλεργίας στην ουσία PEG (πολυαιθυλενογλυκόλη) που περιέχεται στα mRNA εμβόλια, ή σε άλλο συστατικό του εμβολίου, συνιστάται να μην εμβολιαστείτε με αυτά τα εμβόλια.
  • Αν, τέλος, εμφανίσατε άμεση αντίδραση (σε λιγότερο από 4 ώρες) μετά τη πρώτη δόση mRNA εμβολίου, συνιστάται να μην κάνετε τη δεύτερη δόση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!