Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ποιες διορθώσεις έγιναν για τα αυθαίρετα στο νομοσχέδιο για τα απόβλητα
[Ελεύθερος Τύπος]: Ποιες διορθώσεις έγιναν για τα αυθαίρετα  στο νομοσχέδιο  για τα απόβλητα

[Ελεύθερος Τύπος]: Ποιες διορθώσεις έγιναν για τα αυθαίρετα στο νομοσχέδιο για τα απόβλητα

Μαρίνα Ξυπνητού

Τροποποιήσεις και διορθώσεις στον Νέο Οικοδομικό Κώδικα, στις Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης και στις οικοδομικές άδειες περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο για τα απόβλητα που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Παράλληλα, προβλέπονται πιστώσεις χρόνου, όπως της υποχρεωτικής εφαρμογής της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου μέχρι την 1η Οκτωβρίου, ενώ κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξεταστεί κατά πόσο μπορούν τα μεγάλα αυθαίρετα να «ευνοηθούν» από τη Μεταφορά Συντελεστή Δόμησης.

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει βελτιώσεις στην υφιστάμενη νομοθεσία για τη χωροθέτηση Ζωνών Υποδοχής Συντελεστή προκειμένου να ολοκληρωθεί ο κύκλος των νομοθετικών πρωτοβουλιών για την εκκίνηση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων, τα οποία σκοπό έχουν να βάλουν «φρένο» στην εκτός σχεδίου δόμηση και να καθορίσουν χρήσεις γης, όρους δόμησης και περιοχές προστασίας στο σύνολο της Επικράτειας.

Οπως εξήγησε ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης έχουν δεσμευθεί 60.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τις ΖΥΣ και οι πρώτες αναμένεται να προκηρυχθούν στα τέλη Νοεμβρίου.

Οσον αφορά τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, οι μελέτες τους έχουν χωριστεί σε τέσσερις κύκλους. Ο πρώτος, που περιλαμβάνει 11 μελέτες, αναμένεται να προκηρυχθεί μέχρι το τέλος του μήνα, ο δεύτερος τον Σεπτέμβριο (80 μελέτες) και οι άλλοι δύο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!