Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ποια σχολεία έχουν κατάληψη – Μαθητικό συλλαλητήριο στις 11 Οκτωβρίου
[Ελεύθερος Τύπος]: Ποια σχολεία έχουν κατάληψη – Μαθητικό συλλαλητήριο στις 11 Οκτωβρίου

[Ελεύθερος Τύπος]: Ποια σχολεία έχουν κατάληψη – Μαθητικό συλλαλητήριο στις 11 Οκτωβρίου

Κατάληψη στα σχολεία: Συνεχίζονται οι καταλήψεις στα σχολεία και αυτή την εβδομάδα σε διάφορες περιοχές της χώρας με τους μαθητές στην Αθήνα να προγραμματίζουν πορεία τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των αιτημάτων των μαθητών, περιλαμβάνονται η κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, η κάλυψη των μεγάλων κενών που δημιούργησε η τηλεκπαίδευση αλλά και των κενών σε καθηγητές με νέες προσλήψεις.

Ακόμη, οι μαθητές ζητούν υπεύθυνη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για τον εμβολιασμό, δωρεάν και συχνά rapid tests στα σχολεία σε όλα τα παιδιά, χωρίς διαχωρισμό και όχι μόνο self tests, ολιγομελή τμήματα, καθώς και προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας.

Καταλήψεις σε σχολεία ανα περιοχή

Υπό κατάληψη, σύμφωνα με το alfavita.gr, βρίσκονται σχολεία στην Καλλιθέα, (4ο Λύκειο, 10ο Γυμνάσιο, 2ο Λύκειο, 2ο Γυμνάσιο κ.λπ.), στη Νέα Σμύρνη (2ο Λύκειο, 2ο Γυμνάσιο, 3ο Λύκειο, 3ο Γυμνάσιο) και άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ τα υπό κατάληψη σχολεία στη Θεσσαλονίκη είναι 19, ενώ ήδη ανακοινώθηκε παμμαθητική κινητοποίηση στις 11 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των αιτημάτων των μαθητών, περιλαμβάνονται η κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, η κάλυψη των μεγάλων κενών που δημιούργησε η τηλεκπαίδευση αλλά και των κενών σε καθηγητές με νέες προσλήψεις. Ακόμη, οι μαθητές ζητούν υπεύθυνη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για τον εμβολιασμό, δωρεάν και συχνά rapid tests στα σχολεία σε όλα τα παιδιά, χωρίς διαχωρισμό και όχι μόνο self tests, ολιγομελή τμήματα, καθώς και προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!