Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Σε περιπέτειες Mouzenidis Travel και τουρισμός
[Ελεύθερος Τύπος]: Σε περιπέτειες Mouzenidis Travel και τουρισμός

[Ελεύθερος Τύπος]: Σε περιπέτειες Mouzenidis Travel και τουρισμός

Αναστάτωση, αγωνία και «αρρυθμίες» στην ήδη εύθραυστη τουριστική αγορά της Βόρειας Ελλάδας προκαλεί ο όμιλος Mouzenidis Travel, ο οποίος τέθηκε σε καθεστώς εξυγίανσης.

Με ανακοίνωση – επιστολή της προς τους εργαζομένους, συνεργάτες και πελάτες, η διοίκηση της Mouzenidis Travel, μετά την υπαγωγή της σε καθεστώς εξυγίανσης με δικαστική απόφαση, τονίζει ότι πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η εξόφληση των προμηθευτών και η αποκατάσταση του brand Mouzenidis έναντι όλων, αφού «η φερεγγυότητα πάντα χαρακτήριζε το όνομα αυτό».

Υπολογίζεται πως οι οφειλές της εταιρίας αγγίζουν ή και ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ, απέναντι τόσο σε προμηθευτές όσο και σε συνεργάτες αλλά και εργαζομένους. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν περιπτώσεις ξενοδόχων -και όχι μόνον- που βρέθηκαν με ακάλυπτες επιταγές στα χέρια. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ξενοδόχου που έχει επιταγές της Mouzenidis Travel ύψους 700.000 ευρώ. «Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και να επικεντρωθούμε στα οφειλόμενα και με στόχους και πρόγραμμα να επανεκκινήσουμε μία ομαλή λειτουργία, οφείλουμε άμεσα να διακόψουμε την εξυπηρέτηση των πελατών μας, να αναπροσαρμόσουμε τον τρόπο της λειτουργίας μας και να ξεκινήσουμε τη διαδικασία εξυγιάνσεως της επιχείρησης. Σε αυτή τη λήψη αποφάσεως συνέβαλε ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι και φέτος, τη θερινή περίοδο 2021, οι αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε σε ποσοστό 90%, και κυρίως η αγορά της Ρωσίας, συνεχίζει να εφαρμόζει περιοριστικά μέτρα, μη απελευθερώνοντας το σύνολο των εμπορικών πτήσεων από και προς Ρωσία», αναφέρει ο όμιλος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!