Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ο πελματογράφος… μαρτυρά τα «μαρτύρια» του πέλματος
[Ελεύθερος Τύπος]: Ο πελματογράφος… μαρτυρά τα «μαρτύρια» του πέλματος

[Ελεύθερος Τύπος]: Ο πελματογράφος… μαρτυρά τα «μαρτύρια» του πέλματος

Η εξέταση στον πελματογράφο μας δείχνει εάν χρειαζόμαστε ορθωτικούς πάτους στα παπούτσια

Σε ένα υγιές σώμα όλα τα τμήματά του είναι ελεύθερα να κινούνται σε αρμονική σχέση το ένα με το άλλο. Οι αλλαγές, όμως, στη διάταξη του σκελετού προκαλούν περιορισμό της λειτουργικότητας του σώματος, με αποτέλεσμα τον πόνο και την επιπλέον επιβάρυνση των αρθρώσεων, αλλά και όλων εκείνων των κατασκευών που τις στηρίζουν.

Με το πελματογράφημα αναλύουμε την όποια πιθανή ασυμμετρία, δίνοντας τη δυνατότητα στον ασθενή να αντιληφθεί το πρόβλημα του και, εφόσον κριθεί απαραίτητο, να του συστήσουμε ειδικά ορθωτικά πέλματα που θα προσφέρουν στήριξη και εξισορρόπηση των δυνάμεων που ασκούνται στον σκελετό.

Τι είναι ο πελματογράφος

Ο πελματογράφος είναι ένα μηχάνημα υψηλής τεχνολογίας που μας δίνει τη δυνατότητα να μετράμε τα φορτία οποιουδήποτε ανθρώπου είτε όταν αυτός απλώς στέκεται, είτε όταν περπατάει.

Αποτελείται από μία πλατφόρμα με μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών αισθητήρων, συνδεδεμένη με έναν υπολογιστή, ο οποίος με το κατάλληλο λογισμικό μας δίνει τα αποτελέσματα της μέτρησης, τα οποία βασίζονται σε αντικειμενικά και όχι σε εμπειρικά δεδομένα.

Τι είναι το πελματογράφημα

Το πελματογράφημα είναι μια εξέταση, μέσω της οποίας συλλέγουμε πληροφορίες για την ανατομική μορφολογία του πέλματος (πλατυποδία , κοιλοποδία, ραιβοποδία κ.ά.), καθώς και για τις δυνάμεις που ασκούνται στα πέλματα κατά τη διάρκεια της βάδισης (αν πρόκειται για αθλητή αξιολογείται επιπρόσθετα τόσο το τρέξιμο όσο και το άλμα του) ή στήριξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!