Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Παύλος Μπακογιάννης: 32 χρόνια από τη δολοφονία του – Ποια μέλη της 17 Ν ζητούν αποφυλάκιση
[Ελεύθερος Τύπος]: Παύλος Μπακογιάννης: 32 χρόνια από τη δολοφονία του – Ποια μέλη της 17 Ν ζητούν αποφυλάκιση

[Ελεύθερος Τύπος]: Παύλος Μπακογιάννης: 32 χρόνια από τη δολοφονία του – Ποια μέλη της 17 Ν ζητούν αποφυλάκιση

Βάλια Νικολάου – Δημήτρης Δαμιανός

«Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα». Ηταν από τις φράσεις που συνήθιζε να λέει για το δημοκρατικό πολίτευμα, το οποίο και υπερασπίστηκε έως το τέλος της ζωής του.

Πολιτικός με όραμα και αντιστασιακό παρελθόν, ο Παύλος Μπακογιάννης μετά την πτώση της χούντας εργάστηκε σκληρά για την εθνική συμφιλίωση, την πολιτική συναίνεση και την υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών. Ηπιων τόνων και από τις πιο ενωτικές φωνές στον πολιτικό στίβο υπήρξε εισηγητής του νομοσχεδίου για την απάλειψη των συνεπειών του Εμφυλίου, ώστε η χώρα να περάσει μπροστά, χωρίς διχαστικούς λόγους.

Σαν σήμερα, το πρωί (07:58) της 26ης Σεπτεμβρίου του 1989, ο Παύλος Μπακογιάννης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και γαμπρός του προέδρου του κόμματος, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, δολοφονείται από την τρομοκρατική οργάνωση «17Ν».

Λαϊκή οργή

Η δολοφονία του -η πρώτη και μοναδική Ελληνα πολιτικού από τη «17Ν»- προκάλεσε την οργή της κοινωνίας. Ταυτόχρονα, «σημάδεψε» το πολιτικό σύστημα σε μια περίοδο που το κλίμα ήταν ιδιαίτερα «τοξικό», καθώς στη δημόσια σφαίρα βρισκόταν η έναρξη της διαδικασίας παραπομπής πολιτικών για το σκάνδαλο Κοσκωτά.

Ο Παύλος Μπακογιάννης εκτελείται εν ψυχρώ από τρεις ενόπλους (το 2003 για τη δολοφονία καταδικάστηκαν οι Δ. Κουφοντίνας, Ηρ. Κωστάρης, Αλ. Γιωτόπουλος, Σ. Ξηρός, Β. Τζωρτζάτος) στην είσοδο του γραφείου του στην οδό Ομήρου στο Κολωνάκι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!