Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τους νέους: Σπίτια σε ζευγάρια και «χτύπημα» στην ανεργία
[Ελεύθερος Τύπος]: Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τους νέους: Σπίτια σε ζευγάρια και «χτύπημα» στην ανεργία

[Ελεύθερος Τύπος]: Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τους νέους: Σπίτια σε ζευγάρια και «χτύπημα» στην ανεργία

Τάσος Δασόπουλος

Με ένα πενταετές πλέγμα μέτρων που θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα, θα συνεχιστούν οι στοχευμένες παρεμβάσεις που θα αποσκοπούν στη μείωση της ανεργίας με καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας και ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας σε συνέχεια των μέτρων για τους νέους που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, η δράση για το «πρώτο ένσημο» θα έχει συνέχεια με δράσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων και γυναικών όπου η ανεργία είναι πολύ υψηλότερη από τον μέσο όρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον Ιούνιο η ανεργία που ανακοινώθηκε ήταν 15% για το σύνολο της επικράτειας. Ωστόσο, η ανεργία για τις γυναίκες, τον ίδιο μήνα, έφτανε το 18,9%, ενώ η ανεργία των νέων από 15 έως και 24 ετών στο 28,3%. Τούτο παρά το γεγονός ότι σε μέσα επίπεδα η Ελλάδα έχει τον υψηλότερο ρυθμό απασχολούμενων από το 2011, φτάνοντας τα 3.981.468 άτομα.

Ανάπτυξη

Η αύξηση της απασχόλησης και η μείωση της ανεργίας θα προέλθουν κατ’ αρχήν από την ανάπτυξη της οικονομίας, η οποία αναμένεται να φτάσει φέτος, με βάση συντηρητικές εκτιμήσεις, το 5,9%, με προοπτική να αυξηθεί περαιτέρω στο 6,2% το 2022 με βάση το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022-2025. Μόνο μέσα από την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης αναμένεται να δημιουργηθούν περίπου 180.000 με 200.000 θέσεις εργασίας, ενώ πολύ περισσότερες θα δημιουργηθούν από την ενεργοποίηση παλιών και νέων τομέων της οικονομίας μετά την 10ετή κρίση των Μνημονίων και του κορονοϊού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!