Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Το παρασκήνιο του τρίτου lockdown – Γιατί ο Μητσοτάκης «πάτησε» το κουμπί
[Ελεύθερος Τύπος]: Το παρασκήνιο του τρίτου lockdown – Γιατί ο Μητσοτάκης «πάτησε» το κουμπί

[Ελεύθερος Τύπος]: Το παρασκήνιο του τρίτου lockdown – Γιατί ο Μητσοτάκης «πάτησε» το κουμπί

Η σταθερή κυβερνητική επιδίωξη να βρίσκεται η χώρα ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την πανδημία και να λαμβάνει εγκαίρως προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της απειλής τρίτου κύματος οδήγησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην απόφαση για τη λήψη πρόσθετων μέτρων στην Αττική.

Επέλεξε μάλιστα να τα ανακοινώσει ο ίδιος -αν και δεν ήταν αυτός ο αρχικός σχεδιασμός- με μήνυμα που απηύθυνε στους πολίτες, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους τα καθιστούν αναγκαία «για να προλάβουμε τον κίνδυνο», όπως είπε χαρακτηριστικά, προειδοποιώντας πως, αν και η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες που αντιστέκονται μέχρι στιγμής αποτελεσματικά στο τρίτο κύμα, «γνωρίζουμε ότι οι επιθέσεις του κορονοϊού μπορεί να εκδηλωθούν αιφνιδιαστικά και με ρυθμούς εκθετικούς».

Το ενδεχόμενο ενός πιο σκληρού lοckdown στην Αττική βρισκόταν εδώ και αρκετές ημέρες στο «τραπέζι» ως ενδεχόμενο επόμενο βήμα στο πλαίσιο της τακτικής της προληπτικής δράσης με βάση την οποία είχε αποφασιστεί και προ δεκαημέρου να μπει η Αττική στην «κόκκινη» ζώνη. Η ανησυχία ήταν σαφής τις τελευταίες ημέρες και στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο εξέπεμπε ουσιαστικά μήνυμα ετοιμότητας ανά πάσα στιγμή για αναπροσαρμογές εάν αυτό κριθεί αναγκαίο. Από την ανάλυση των δεδομένων δεν προέκυπτε μείωση του επιδημιολογικού φορτίου ιδιαίτερα στην Αττική, όπου η κατάσταση είχε χαρακτηριστεί προχθές «ανησυχητική» και από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!