Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Το παρασκήνιο της επίσκεψης Λαβρόφ στην Αθήνα – Τι είπε αλλά και τι ΔΕΝ είπε
[Ελεύθερος Τύπος]: Το παρασκήνιο της επίσκεψης Λαβρόφ στην Αθήνα – Τι είπε αλλά και τι ΔΕΝ είπε

[Ελεύθερος Τύπος]: Το παρασκήνιο της επίσκεψης Λαβρόφ στην Αθήνα – Τι είπε αλλά και τι ΔΕΝ είπε

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ είναι αναμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους διπλωμάτες των τελευταίων 16 χρόνων. Εμπειρος, διπλά στον Πούτιν και σε μία συνεχή κινητικότητα και υποστήριξη των ρωσικών θέσεων στον παγκόσμιο χάρτη.

Γράφει ο Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Μπορεί να μην είναι ο απόλυτος «Κύριος Νιετ» του Σοβιετικού Αντρέι Γκρομίκο, αλλά δεν είναι και ο «πολύ ευέλικτος» Αντρέι Κοζίρεφ επί εποχής του παραπαίοντα πρώην προέδρου Μπόρις Γιέλτσιν.

Είναι γεγονός ότι οι διμερείς μας σχέσεις τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια ήταν αρκετά παγωμένες, αφού είχαμε τα διπλωματικά «επεισόδια» του 2018 με την απέλαση Ρώσων διπλωματών για κατασκοπευτική δραστηριότητα σε βάρος της Ελλάδος και όχι μόνο, ενώ οι «σιβηρικού χειμώνα» σχέσεις της Δύσης με τη Μόσχα κυριάρχησαν και είχαν επιπτώσεις στις επαφές της Αθήνας με τη Ρωσία (υβριδικοί πόλεμοι, παραπληροφόρηση, τουρκο-ρωσική στρατιωτική συνεργασία, υποστήριξη σε φιλορωσικούς παράγοντες και κόμματα σε Σκόπια και Μαυροβούνιο, περιπτώσεις χημικο-βιολογικής τρομοκρατίας κατά αντικαθεστωτικών αγωνιστών, συνεχείς κυρώσεις της Δύσης σε Μόσχα για το Ουκρανικό κ.λπ.).

Η Ρωσία μόνο τελευταία πραγματοποίησε κάποια ανοίγματα προς την Ελλάδα, ειδικά για την περίπτωση του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης των 12 ν.μ. Πάντοτε όμως πολύ προσεκτικές δηλώσεις και ποτέ ανταγωνιστικές ή επικριτικές του Ερντογάν.

Διάβασα με ενδιαφέρον τα όσα είπε στις αναφορές του. Αρκετά θεωρητικές οι απαντήσεις του, ενώ δεν «έβαλε σε τίποτα τα δάκτυλά του στη φωτιά».

Πρώτον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!