Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Πάπας Φραγκίσκος: Σταθερή η κατάσταση της υγείας του μετά την επέμβαση στο παχύ έντερο
[Ελεύθερος Τύπος]: Πάπας Φραγκίσκος: Σταθερή η κατάσταση της υγείας του μετά την επέμβαση στο παχύ έντερο

[Ελεύθερος Τύπος]: Πάπας Φραγκίσκος: Σταθερή η κατάσταση της υγείας του μετά την επέμβαση στο παχύ έντερο

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Βατικανό, ο Πάπας Φραγκίσκος αναρρώνει ομαλά από την επέμβαση στο παχύ έντερο, στην οποία υπεβλήθη την Κυριακή.

Ο Πάπας βρίσκεται σε νοσοκομείο της Ρώμης, όπου θα παραμείνει έως και την επόμενη Κυριακή. Όπως γνωστοποιήθηκε από το Βατικανό, η επταήμερη παραμονή του στο νοσοκομείο εντάσσεται στην τυπική διαδικασία που ακολουθείται μετά από τέτοιες επεμβάσεις και ο ίδιος ο Πάπας είναι ήδη σε αρκετά καλή κατάσταση, αναπνέοντας αυτόνομα και έχοντας ανακτήσει πλήρως τις αισθήσεις του.

Το γεγονός ότι ο Πάπας Φραγκίσκος θα έπρεπε να χειρουργηθεί εξέπληξε τους πιστούς, καθώς η επέμβαση ανακοινώθηκε την Κυριακή, λίγες ώρες πριν πραγματοποιηθεί. Νωρίτερα, ο Πάπας είχε εμφανιστεί στο μπαλκόνι του γραφείου του στο Βατικανό, όπως συμβαίνει κάθε εβδομάδα, για να απευθυνθεί στο κοινό των πιστών που συμμετείχαν στην κυριακάτικη προσευχή. Ο ίδιος ο Ποντίφικας δεν έκανε καμιά αναφορά στην εγχείρηση, στην οποία θα υποβαλλόταν.

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, ο Πάπας χειρουργήθηκε εξαιτίας μιας στένωσης του αυλού του σιγμοειδούς τμήματος του παχέος εντέρου. Στην εγχείρηση συμμετείχαν 10 άτομα και πραγματοποιήθηκε στην Πολυκλινική Τζεμέλλι της Ρώμης, στο οποίο υπάρχει ειδικός θάλαμος, προορισμένος αποκλειστικά για τη νοσηλεία του εκάστοτε Πάπα. Στο ίδιο νοσοκομείο και δωμάτιο είχε νοσηλευτεί παλαιότερα και ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Δεύτερος, όταν κάποτε αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!