Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ο Πάπας Φραγκίσκος πήρε το… όπλο του – Τι είπε για τη μάστιγα της σεξουαλικής κακοποίησης στην Εκκλησία
[Ελεύθερος Τύπος]: Ο Πάπας Φραγκίσκος πήρε το… όπλο του – Τι είπε για τη μάστιγα της σεξουαλικής κακοποίησης στην Εκκλησία

[Ελεύθερος Τύπος]: Ο Πάπας Φραγκίσκος πήρε το… όπλο του – Τι είπε για τη μάστιγα της σεξουαλικής κακοποίησης στην Εκκλησία

Ο Πάπας Φραγκίσκος δεσμεύτηκε να απαλλάξει την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία από την μάστιγα της σεξουαλικής κακοποίησης, αφιερώνοντας τις προσευχές του στα θύματα του τέως Καρδινάλιου, Θίοντορ ΜακΚάρικ.

Την πρόθεσή του κοινοποίησε στους πιστούς χθες, δηλαδή μια μέρα έπειτα από την έκδοση λεπτομερούς αναφοράς εκ μέρος του Βατικανού σχετικά με την πολυετή συγκάλυψη περιστατικών σεξουαλικής βίας εκ μέρους κληρικών.

«Δηλώνω εκ νέου την αλληλεγγύη μου με τα θύματα κάθε είδους κακοποίησης, καθώς και την δέσμευση της εκκλησίας να εξαλείψει αυτό το κακό», είπε ο Πάπας, τηρώντας έπειτα ενός λεπτού σιγή.

Η αναφορά του Βατικανού κατονόμασε πληθώρα επισκόπων, καρδιναλίων, ακόμα και ιερέων που έφτασαν ως το αξίωμα του Πάπα, για την συγκάλυψη περιστατικών βίας με πρωταγωνιστή τον Καρδινάλιο ΜακΚάρικ, αρχής γενομένης την δεκαετία του ’90.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αναφορά κατηγορείται ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β’ για την ανακήρυξη του ΜακΚάρικ ως αρχιεπισκόπου στην Ουάσινγκτον το 2000 και για το ότι τον έχρισε καρδινάλιο, παρά το γεγονός ότι παράλληλα είχε διατάξει έρευνα για τις κατηγορίες που ήθελαν τον ΜακΚάρικ να διατηρεί σεξουαλικές σχέσεις με ανηλίκους.

Παρόλα αυτά, ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον δεύτερο επαινετικά, όταν παρέθεσε μια ρήση του τελευταίου σχετικά με το τι σημαίνει να είσαι ελεύθερος ως νέος.

«Καθώς ευχαριστούμε τον Κύριο για το δώρο της εθνικής και της προσωπικής μας ελευθερίας, η διδαχή του Ιωάννη Παύλου του Β’ προς τους νέους έρχεται στο μυαλό μας ξανά: Το να είναι ένας νέος άνθρωπος ελεύθερος σημαίνει να έχει καθαρή συνείδηση, να είναι υπεύθυνος, να είναι εκεί για τους άλλους».

Ο Πάπας Φραγκίσκος καθαίρεσε τον 90χρονο ΜακΚάρικ από Καρδινάλιο πέρσι, όταν μια δεύτερη έρευνα με πρωτοβουλία του Βατικανού έφερε στο φως το γεγονός ότι ο ΜακΚάρικ κακοποιούσε όχι μόνο ανηλίκους, αλλά και ενήλικα άτομα.

ΠΗΓΗ: Fox News

Ειδήσεις

Κορωνοϊός: Φόβος για «εικόνες Μπέργκαμο» στη Θεσσαλονίκη – Σκηνές έξω από νοσοκομεία – Τρόμος για τις ΜΕΘ

Κορωνοϊός: Πέθανε ο πρόεδρος της Βαρβακείου Κλεάνθης Τσιρώνης

Κορωνοϊός και απαγόρευση κυκλοφορίας: Όλοι σπίτι μετά τις 9 το βράδυ – Ποια άλλα μέτρα είναι πιθανά

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!