Τρίτη, 20 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε τον εξτρεμισμό ως «προδοσία της θρησκείας», σε ιστορική του επίσκεψη στο Ιράκ
[Ελεύθερος Τύπος]: Ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε τον εξτρεμισμό ως «προδοσία της θρησκείας», σε ιστορική του επίσκεψη στο Ιράκ

[Ελεύθερος Τύπος]: Ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε τον εξτρεμισμό ως «προδοσία της θρησκείας», σε ιστορική του επίσκεψη στο Ιράκ

Ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε το Ιράκ για πρώτη φορά το Σάββατο, όπου καταδίκασε τον εξτρεμισμό ως «προδοσία της θρησκείας» σε συνάντηση που είχε με θρησκευτικούς ηγέτες διαφορετικών πίστεων.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στην πόλη Ουρ, την πόλη όπου γεννήθηκε ο Αβραάμ, σύμφωνα τόσο με την εβραϊκή και τη χριστιανική, όσο και την μουσουλμανική πίστη.

Στην ομιλία του, ο Πάπας καταδίκασε τη βία που πλήττει το Ιράκ τα τελευταία χρόνια και κάλεσε για την ενίσχυση των δεσμών φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ των θρησκειών.

«Όλες οι εθνικές και θρησκευτικές κοινότητες του Ιράκ υποφέρουν. Συγκεκριμένα, θα ήθελα να αναφερθώ στην κοινότητα Γιαζίντι, η οποία θρηνεί τον θάνατο πολλών ανδρών και έχει σταθεί μάρτυρας των απαγωγών νεαρών κοριτσιών, γυναικών και μικρών παιδιών, της πώλησής τους ως σκλάβους, της σωματικής βίας και του εξαναγκασμού σε προσηλυτισμό που υφίστανται».

Ο Φραγκίσκος επαίνεσε, από την άλλη, τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης που γίνονται στο βόρειο Ιράκ, όπου η δράση του ISIS άφησε το καταστρεπτικό στίγμα της σε αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησίες, μοναστήρια και άλλους χώρους λατρείας.

«Η σκέψη μου είναι με τους νεαρούς Μουσουλμάνους εθελοντές στην Μοσούλη που βοηθούν στην επισκευή εκκλησιών και μοναστηριών, οικοδομώντας παράλληλα την αδελφική φιλία πάνω στα συντρίμμια του μίσους. Σκέφτομαι τους Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους, που σήμερα επισκευάζουν από κοινού τζαμιά και εκκλησίες», σχολίασε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!