Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Πανεπιστήμια: Ποια τμήματα σχολών οδεύουν προς κλείσιμο
[Ελεύθερος Τύπος]: Πανεπιστήμια: Ποια τμήματα σχολών οδεύουν προς κλείσιμο

[Ελεύθερος Τύπος]: Πανεπιστήμια: Ποια τμήματα σχολών οδεύουν προς κλείσιμο

ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Παράταση και νέο γύρο διεργασιών λαμβάνει η διαδικασία της αναδιαμόρφωσης του ακαδημαϊκού χάρτη, ο οποίος είναι ένα από τα πιο «φιλόδοξα» εγχειρήματα που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Παιδείας.

Εντός του ακαδημαϊκού χώρου παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα σχετικά με τις προτάσεις που καλούνται να υποβάλουν τα πανεπιστήμια, με διαφοροποιήσεις μεταξύ ακαδημαϊκών για το «μέλλον» τμημάτων που πιθανόν να είναι υποψήφια προς κατάργηση ή συγχώνευση και μεταφορά έδρας. Στο παρελθόν, σε αντίστοιχες προσπάθειες, η πολιτική ηγεσία δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο ενστάσεις από τους πρυτάνεις και τους καθηγητές των τμημάτων αλλά και από την τοπική κοινωνία, όπως αποδείχθηκε και στο περσινό παράδειγμα της κατάργησης τεσσάρων τμημάτων του Πανεπιστημίου Πάτρας, όπου εκφράστηκαν έντονες αντιδράσεις για το γεγονός ότι κάποιες πόλεις «έχασαν» τμήματα, χωρίς όμως να δοθούν επαρκή επιχειρήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα των εν λόγω τμημάτων.

Το παράδειγμα του Πανεπιστημίου της Πάτρας επιθυμεί η πολιτική ηγεσία να το ακολουθήσει η πλειοψηφία των διοικήσεων των πανεπιστημίων με στόχο να αξιολογηθεί η πληθώρα τμημάτων αλλά και η διασπορά τους και να ληφθεί μια απόφαση για το αν θα συνεχιστεί η λειτουργία τους.

Το άνοιγμα των πανεπιστημίων σε μία εβδομάδα και η καθολική και αποκλειστικά διά ζώσης επιστροφή στα αμφιθέατρα και η προετοιμασία που πρέπει να αναλάβουν τα πανεπιστήμια σε ασφυκτικούς χρόνους μεταθέτουν τη διαδικασία σε ύστερο χρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!