Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Πανεπιστήμια: Μετ’ εμποδίων η επιστροφή στα αμφιθέατρα
[Ελεύθερος Τύπος]: Πανεπιστήμια: Μετ’ εμποδίων η επιστροφή στα αμφιθέατρα

[Ελεύθερος Τύπος]: Πανεπιστήμια: Μετ’ εμποδίων η επιστροφή στα αμφιθέατρα

ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Πανεπιστήμια: Έντονες είναι οι ενστάσεις των πανεπιστημίων, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, για τις συνθήκες επιστροφής στα αμφιθέατρα. Οι ελλιπείς υποδομές, η διαδικασία ελέγχου των πιστοποιητικών, η πληρότητα στις αίθουσες και η μη πρόβλεψη για τηλεκπαίδευση είναι μερικά από τα «αγκάθια» στις συνομιλίες των διοικήσεων των πανεπιστημίων με το υπουργείο Παιδείας, μετά την ανακοίνωση των βασικών όρων επιστροφής στην ακαδημαϊκή καθημερινότητα.

Το υπουργείο Παιδείας ξεκαθάρισε ότι η έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς θα γίνει διά ζώσης, το οποίο θα αποτυπωθεί και σε Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναμένεται αυτές τις μέρες. Σε αυτή την απόφαση θα περιλαμβάνεται και το σύνολο των υγειονομικών κανόνων, στους οποίους θα πρέπει να προσαρμόσουν οι διοικήσεις των πανεπιστημίων τη λειτουργία τους.

Σε έκτακτη Σύνοδο που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, οι πρυτάνεις εξέφρασαν τους προβληματισμούς αλλά και τις απορίες τους σχετικά με την επαναλειτουργία της διά ζώσης εκπαίδευσης, καθώς τα πανεπιστήμια επανέρχονται στην καθημερινότητά τους ύστερα από τρία εξάμηνα που λειτουργούσαν αποκλειστικά εξ αποστάσεως όσον αφορά τη διδασκαλία.

Νωρίτερα, είχαν ήδη δημοσιοποιηθεί και οι πρώτες αντιδράσεις με διοικήσεις τμημάτων ή σχολών να δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα μέτρα που ορίζει το υπουργείο Παιδείας και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για εξ αποστάσεως διδασκαλία σε περιπτώσεις όπου ο αριθμός των φοιτητών που προβλέπεται να βρίσκεται εντός του αμφιθεάτρου είναι υψηλός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!