Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Πανελλήνιες 2021: Σήμερα οι βαθμολογίες και με… SMS
[Ελεύθερος Τύπος]: Πανελλήνιες 2021: Σήμερα οι βαθμολογίες και με… SMS

[Ελεύθερος Τύπος]: Πανελλήνιες 2021: Σήμερα οι βαθμολογίες και με… SMS

ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Πανελλήνιες 2021: Μετά τη 1 το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθούν οι επιδόσεις των υποψηφίων και φέτος για πρώτη φορά θα υπάρχουν τρεις τρόποι ενημέρωσής τους.

Πρώτον, θα αναρτηθούν οι καταστάσεις βαθμολογιών σε όλα τα Λύκεια με τον κωδικό του κάθε υποψηφίου και δίπλα τις βαθμολογίες του ανά μάθημα. Επιπλέον θα μπορούν με τον κωδικό τους να εισέλθουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας εκτός από τον 8ψήφιο κωδικό τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Τέλος, για πρώτη φορά φέτος, οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα, εφόσον έχουν συμπληρώσει το κινητό τους στην ειδική πλατφόρμα που λειτουργεί εδώ και λίγες μέρες, να λάβουν με μήνυμα τις βαθμολογίες τους.

Πανελλήνιες 2021: Χρονοδιάγραμμα

Περίπου 10 μέρες απομένουν μέχρι την έναρξη της διαδικασίας της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου και μέχρι τότε αναμένονται αρκετές ανατροπές για τους φετινούς υποψηφίους, λόγω των αλλαγών που έχουν θεσπιστεί για την είσοδο στα πανεπιστήμια και κυρίως με την έλευση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Η θέσπιση ενός ακαδημαϊκού κριτηρίου που θα μεταβάλλεται κάθε χρόνο από τον μέσο όρο των υποψηφίων και το συντελεστή που επιλέγουν τα πανεπιστημιακά τμήματα θα αφήσει ένα σημαντικό ποσοστό υποψηφίων με πολύ χαμηλές επιδόσεις εκτός ΑΕΙ.

Με την ανακοίνωση των συνολικών επιδόσεων των βαθμολογιών από την επόμενη εβδομάδα, θα δοθεί μια πιο καθαρή εικόνα της κίνησης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ανά επιστημονικό πεδίο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!