Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Πανελλήνιες 2021: Ολες οι αλλαγές στο νέο τοπίο – Τα μυστικά και οι… καραμπόλες
[Ελεύθερος Τύπος]: Πανελλήνιες 2021: Ολες οι αλλαγές στο νέο  τοπίο – Τα μυστικά και οι… καραμπόλες

[Ελεύθερος Τύπος]: Πανελλήνιες 2021: Ολες οι αλλαγές στο νέο τοπίο – Τα μυστικά και οι… καραμπόλες

ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Πανελλήνιες 2021: Σε ένα νέο τοπίο εξετάσεων βαθμολόγησης και συμπλήρωσης μηχανογραφικού θα μπουν οι φετινοί υποψήφιοι.

Οι αλλαγές που θεσπίστηκαν τους προηγούμενους μήνες έχουν αλλάξει τα δεδομένα σε σχέση με πέρσι με τις δύο σημαντικότερες αλλαγές για όσους συμμετέχουν στις Πανελλήνιες να είναι η θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (EBE) και το παράλληλο μηχανογραφικό.

Πρόκειται για δύο διαφορετικές διαδικασίες που όμως συνδέονται μεταξύ τους καθώς η EBE έχει στόχο να λειτουργήσει ως «κόφτης» στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων με πολύ χαμηλές βαθμολογίες, ενώ το παράλληλο μηχανογραφικό σκοπεύει να αποτελέσει μία δεύτερη ευκαιρία, για όσους βρέθηκαν εκτός ελληνικών αμφιθεάτρων.

Οπως κάθε σύστημα, έχει τις καραμπόλες και τα μυστικά του. Oι φετινές βάσεις εισαγωγής δυσκολεύουν τους εκτιμητές και αναλυτές, ιδίως όσον αφορά στα τμήματα μεσαίας ή χαμηλής κλίμακας. Οι αλλαγές έρχονται σε μία δύσκολη ψυχολογικά χρονιά για τους υποψηφίους, που βρέθηκαν για δεύτερο έτος στη σειρά σε πολύμηνη καραντίνα, χάνοντας σημαντικό μέρος της κοινωνικής τους ζωής και της καθημερινότητάς τους. Ολες οι αλλαγές στις φετινές Πανελλήνιες:

» Ενα ελάχιστο όριο για την εισαγωγή σε κάθε τμήμα εισάγεται από τη φετινή χρονιά με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Κάθε τμήμα θέτει ως ΕΒΕ ένα ποσοστό του μέσου όρου (Μ.Ο.) των μέσων επιδόσεων (Μ.Ε.) όλων των υποψηφίων στο σύνολο των τεσσάρων μαθημάτων (Μ1, Μ2, Μ3, Μ4) ανά επιστημονικό πεδίο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!