Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Πανελλήνιες 2021: Tι ισχύει φέτος για αριθμό εισακτέων, ελάχιστη βάση εισαγωγής και παράλληλο μηχανογραφικό
[Ελεύθερος Τύπος]: Πανελλήνιες 2021: Tι ισχύει φέτος για αριθμό εισακτέων, ελάχιστη  βάση εισαγωγής και παράλληλο μηχανογραφικό

[Ελεύθερος Τύπος]: Πανελλήνιες 2021: Tι ισχύει φέτος για αριθμό εισακτέων, ελάχιστη βάση εισαγωγής και παράλληλο μηχανογραφικό

ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Πανελλήνιες 2021: Με αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας σε σχέση με πέρσι ρίχνονται στη μάχη των εξετάσεων οι φετινοί υποψήφιοι την επόμενη εβδομάδα.

Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που για δεύτερη χρονιά βίωσαν τις συνέπειες της πανδημίας, φέτος συναγωνίζονται για μία θέση στα ελληνικά αμφιθέατρα, σε ένα νέο καθεστώς με αρκετές αλλαγές όσον αφορά τη διαδικασία της εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Για πρώτη φορά σε πανελλήνιες δεσμεύονται θέσεις σε δημόσια ΙΕΚ, με στόχο όσοι δεν πετύχουν την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια να τους δοθεί μια εναλλακτική σπουδών με δυνατότητες απορρόφησης από την αγορά εργασίας. Παράλληλα, τα ακαδημαϊκά κριτήρια ενισχύονται με την επαναφορά βάσης εισαγωγής, έναν χρόνο μετά τα περσινά απογοητευτικά αποτελέσματα με επιτυχόντες φοιτητές που είχαν γράψει κάτω από 1.

Η πρώτη εφαρμογή του νέου συστήματος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα φέρει ανατροπές στον ακαδημαϊκό χάρτη, ενισχύοντας και ανεβάζοντας τη βάση τμημάτων αλλά και ορίζοντας νέα δεδομένα για τη βιωσιμότητα τμημάτων που δεν κερδίζουν το ενδιαφέρον των υποψηφίων.

Ολες οι αλλαγές στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις:

– Αριθμός εισακτέων: Με μια μικρή μείωση στο σύνολο των εισακτέων της τάξης των 555 θέσεων, η ανακατανομή που έγινε φέτος, με μικρές προσθαφαιρέσεις, είχε διπλό στόχο: από τη μία να ελαφρύνει κάποια τμήματα κεντρικών Ιδρυμάτων, μεταφέροντας εισακτέους σε περιφερειακά Ιδρύματα, και από την άλλη να αυξήσει τους εισακτέους σε συγκεκριμένους τομείς σπουδών με στόχο τη βελτίωση της σύνδεσης της ανώτατης εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!