Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Λα Πάλμα: Το «σπίτι-θαύμα» δυστυχώς υπέκυψε στην λάβα
[Ελεύθερος Τύπος]: Λα Πάλμα: Το «σπίτι-θαύμα» δυστυχώς υπέκυψε στην λάβα

[Ελεύθερος Τύπος]: Λα Πάλμα: Το «σπίτι-θαύμα» δυστυχώς υπέκυψε στην λάβα

Το σπίτι που αρχικά είχε γλιτώσει, ως εκ θαύματος, από την λάβα που το περικύκλωνε στο νησί Λα Πάλμα της Ισπανίας, δυστυχώς παραδόθηκε τελικά στις φλόγες.

Το ζευγάρι των Δανών συνταξιούχων, ιδιοκτησία του οποίου ήταν το σπίτι, κοινοποίησαν τα δυσάρεστα νέα της καταστροφής του οικήματός τους, μιλώντας στην ισπανική τηλεόραση.

«Έχουν καταστραφεί τα πάντα», δήλωσαν οι ιδιοκτήτες.

Το συγκεκριμένο σπίτι είχε γίνει γνωστό ως το «σπίτι-θαύμα» , καθώς για πολύ καιρό αντιστεκόταν, μοναχικό πάνω στον βράχο του, στην χειμαρρώδη λάβα του ηφαιστείου Κούμπρε Βιέχα.

Η έκρηξη του ηφαιστείου είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή εκατοντάδων κατοικιών, καθώς και την προληπτική εξώθηση χιλιάδων κατοίκων από τα δικά τους σπίτια. Από τις 19 Σεπτεμβρίου, μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι άφησαν τα σπίτια τους πίσω.

Το βράδυ της Τρίτης, η ηφαιστειακή λάβα έφτασε ως τον Ατλαντικό ωκεανό, στη δυτική ακτή του νησιού, δημιουργώντας ανησυχίες για πιθανές εκρήξεις, αλλά και την έκλυση δηλητηριωδών αερίων.

Το ζευγάρι των Δανών που κατείχαν το «σπίτι-θαύμα» απουσίαζε από το νησί, όταν το σπίτι υπέκυψε στην λάβα. Οι συνταξιούχοι ζουν μόνιμα στη Δανία και δεν είχαν μπορέσει να επισκεφθούν την Λα Πάλμα, απ’ όταν ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού.

«Χάσαμε ό,τι είχαμε, στο αγαπημένο μας νησί. Είναι πολύ στενάχωρο. Και οι δυο μας είμαστε συντετριμμένοι», δήλωσε το άτυχο ζευγάρι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!