Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης. Χαμένοι στην… ημιμάθεια
[Ελεύθερος Τύπος]: Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης. Χαμένοι στην… ημιμάθεια

[Ελεύθερος Τύπος]: Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης. Χαμένοι στην… ημιμάθεια

Παρουσιάζουμε τις δημοφιλέστερες μορφές αντισύλληψης και ξεδιαλύνουμε κάποιες παρανοήσεις, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης (26 Σεπτεμβρίου)

Η αντισύλληψη είναι μία έννοια που περιβάλλεται από αρκετή δόση ημιμάθειας, ιδίως στη χώρα μας. Η αλήθεια είναι ότι το μάθημα της σεξουαλικής υγείας είναι σχετικά καινούργιο στα σχολεία. Αυτό σημαίνει ότι οι παλαιότερες γενιές είτε δεν γνωρίζουν αρκετά είτε αυτά που γνωρίζουν δεν προέρχονται πάντοτε από τεκμηριωμένες πηγές. Αυτό επιτείνει την σύγχυση και την επιφυλακτικότητα. Να τονισθεί δε ότι η έλλειψη ενημέρωσης και γνώσης είναι εμφανής στα χαμηλότερα κοινωνικο – οικονομικά στρώματα και στον πληθυσμό με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο.

Γράφει ο Δρ Παναγιώτης Καραντζής, Μαιευτήρας Γυναικολόγος Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Αναπλ. Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΜΗΤΕΡΑ & Επιστημ. Συνεργάτης της Μονάδας ΜΗΤΕΡΑ IVF – ΥΓΕΙΑ IVF

Οι δημοφιλέστερες μορφές αντισύλληψης στη χώρα μας είναι (5) πέντε και είναι οι εξής:

  1. Στην πρώτη θέση είναι η διακεκομμένη συνουσία (επαφή).
  2. Ακολουθεί το προφυλακτικό. Είναι η πιο ασφαλής μέθοδος προφύλαξης έναντι σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στον νεαρό πληθυσμό. Όταν αυτό χρησιμοποιείται συστηματικά και με προσοχή είναι μια πολύ αξιόπιστη μέθοδος.
  3. Ακολουθεί το χάπι της επόμενης μέρας (emergency contraception pill), που πρέπει να λαμβάνεται εντός 72 ωρών από την επαφή χωρίς προφύλαξη.
  4. Το σπιράλ είναι μια πολύ αξιόπιστη μέθοδος και αφορά την τοποθέτηση στην ουσία ενός μηχανικού κωλύματος στο εσωτερικό της μήτρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!