Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: ΠΑΑ: Διπλασιάζεται και φτάνει τα 35.000 έως 40.000 ευρώ η επιδότηση στους νέους αγρότες – Αυξημένες και οι υποχρεώσεις
[Ελεύθερος Τύπος]: ΠΑΑ: Διπλασιάζεται και φτάνει τα 35.000 έως 40.000 ευρώ η επιδότηση στους νέους αγρότες – Αυξημένες και οι υποχρεώσεις

[Ελεύθερος Τύπος]: ΠΑΑ: Διπλασιάζεται και φτάνει τα 35.000 έως 40.000 ευρώ η επιδότηση στους νέους αγρότες – Αυξημένες και οι υποχρεώσεις

Γωγώ Κατσέλη

Τα «βαριά χαρτιά» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ετοιμάζεται να ρίξει στην αγροτική αγορά το αρμόδιο υπουργείο προκηρύσσοντας ταυτόχρονα το Μέτρο 6.1 «Εγκατάσταση νέων αγροτών», αλλά και των σχεδίων βελτίωσης, αμέσως μετά το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα για τους νέους αγρότες θα είναι σημαντικά ενισχυμένο, ανεβάζοντας την επιδότηση από τα 17.000-22.000 ευρώ στα 35.000-40.000 ευρώ, ωστόσο αυξημένες αναμένεται να είναι και οι υποχρεώσεις των δικαιούχων.

Στο πλαίσιο αυτό, φέρεται να διπλασιάζεται η περίοδος δέσμευσης των αγροτών στην περιοχή για την οποία θα έχει καταθέσει αίτηση ένταξης, από τα 3-4 χρόνια στα 7 χρόνια, ενώ θα είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν και συγκεκριμένες πρακτικές, φιλικές προς το περιβάλλον.

Ο προϋπολογισμός του μέτρου εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ, ενώ μέσα στον Φεβρουάριο εκτιμάται ότι θα γίνει η προδημοσίευση της πρόσκλησης, ώστε οι υποψήφιοι να έχουν το χρόνο να ετοιμάσουν τα απαιτούμενα χαρτιά, αλλά και να υποβάλουν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ για το 2021, βάσει των οποίων θα γίνει η επιλογή των δικαιούχων.

Παράλληλα με το πρόγραμμα των νέων αγροτών αναμένεται να προκηρυχθούν και τα σχέδια βελτίωσης ώστε να μπορέσουν οι δικαιούχοι να επιδοτηθούν και για την αγορά εξοπλισμού που θα είναι απαραίτητος για τις εκμεταλλεύσεις τους για να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο το ποσό της ιδίας συμμετοχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!