Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Όσο γελάσαμε, γελάσαμε! Αποσύρονται άρον-άρον οι viral πινακίδες με το «Mars Field»
[Ελεύθερος Τύπος]: Όσο γελάσαμε, γελάσαμε! Αποσύρονται άρον-άρον οι viral πινακίδες με το «Mars Field»

[Ελεύθερος Τύπος]: Όσο γελάσαμε, γελάσαμε! Αποσύρονται άρον-άρον οι viral πινακίδες με το «Mars Field»

Αλλάζει η Περιφέρεια Αττικής τις πινακίδες που μπήκαν πρόσφατα στο Πεδίο του Άρεως και έγραφαν την τοποθεσία στα αγγλικά ως… Mars Field, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής, προχώρησε στην τοποθέτηση νέων πληροφοριακών πινακίδων στις 7 κύριες εισόδους του Πάρκου στο Πεδίο του Άρεως, ώστε να ενημερώνονται οι ξένοι επισκέπτες για τα τοπωνύμια και τα χαρακτηριστικά της κάθε εισόδου.

Αναφορικά με τα τοπωνύμια που αποδόθηκαν με αγγλόφωνους όρους, η Περιφέρεια διευκρινίζει ότι η παρέμβαση αυτή αποσκοπούσε στην ενημέρωση των ξένων και «σε καμία περίπτωση στην αλλοίωση της ταυτότητας αυτού του ιστορικού χώρου». Ωστόσο, μετά τις αντιδράσεις ορισμένων πολιτών, θα προχωρήσει άμεσα στην αντικατάσταση των συγκεκριμένων πινακίδων, χρησιμοποιώντας για τον όρο Πεδίο του Άρεως λατινικούς χαρακτήρες (Pedion tou Areos).

Η πινακίδα για το… Mars Field που έγινε viral

Viral στα social media έγινε η πινακίδα που τοποθετήθηκε στον Πεδίον του Άρεως και ενημέρωνε τους επισκέπτες ότι βρίσκονται στο… Mars Field.

Μάλιστα όπως τονίζει η σελίδα στο facebook Πεδίον του Άρεως, το πάρκο μας», ο αρχές έχουν αποφασίσει να μη μεταφράζονται τα τοπωνύμια, αλλά να αποδίδονται με λατινικούς χαρακτήρες, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν έχουμε «Constitution Square» αλλά «Plateia Syntagmatos» ή «Syntagma Square».

Έτσι, όπως επισημαίνεται, η απόδοση του «Πεδίου του Άρεως» θα έπρεπε να ήταν «Pedion tou Areos» ή «Areos Park».

Ένα ακόμα πρόβλημα στη μετάφραση του ονόματος είναι ότι ο αρχαίος Έλληνας θεός Άρης δεν είναι ο Ρωμαίος θεός Mars.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!