Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: ΟΣΕ: Παράδοξα, αλλά και επενδύσεις!
[Ελεύθερος Τύπος]: ΟΣΕ: Παράδοξα, αλλά και επενδύσεις!

[Ελεύθερος Τύπος]: ΟΣΕ: Παράδοξα, αλλά και επενδύσεις!

ΧΑΡΗΣ ΝΤΙΓΡΙΝΤΑΚΗΣ

ΟΣΕ: Θα μπορούσε να είναι ένα ακόμη από τα παράδοξα του αρχαιοελληνικού φιλοσόφου Ζήνωνα. Ενα παράδοξο που προσιδιάζει με τον απόλυτο «ευνουχισμό» ενός φορέα.

Ο λόγος για τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος, που αποτελεί τον μοναδικό φορέα σιδηροδρόμων παγκοσμίως που δεν έχει δικαίωμα εκμετάλλευσης και αξιοποίησης της ακίνητης και της κινητής περιουσίας του. Επιβαρύνεται με δαπάνες, αλλά το έσοδό του είναι μηδενικό.

Αυτό σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Σπύρος Πατέρας, αφενός αποτυπώνοντας μια κατάσταση που δεν διευκολύνει τον Οργανισμό σε χρηματοοικονομικό επίπεδο και αναφορικά με την ενίσχυση των εσόδων του, αφετέρου προϊδεάζοντας για ένα από τα επόμενα projects που θα επιχειρήσει να «τρέξει» η διοίκηση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος. Το οποίο δεν είναι άλλο από την προσπάθεια κατοχύρωσης και στη συνέχεια αξιοποίησης μέρους της ακίνητης περιουσίας που εντάσσεται υπό την ευρύτερη «ομπρέλα» του σιδηροδρομικού φορέα. Σημειώνεται εδώ ότι το θέμα της εμπορικής εκμετάλλευσης διαχειρίζεται η ΓΑΙΑΟΣΕ, εταιρία που βρίσκεται υπό την εποπτεία της ΕΕΣΥΠ («Υπερταμείο») και έχει «διαχωριστεί» από τον ΟΣΕ εδώ και πολλά έτη.

Ωστόσο, όπως είχε αναφέρει ο κ. Πατέρας, η κάθε μορφής ουσιαστική αξιοποίηση της περιουσίας του ΟΣΕ (εμπορικές, εμπορευματικές/σιδηροδρομικές χρήσεις κ.λπ.) τόσο για την ενίσχυση των εσόδων του όσο και για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το κοινό και τους χρήστες του σιδηροδρομικού δικτύου αποτελεί μία από τις επιδιώξεις της διοίκησης του Οργανισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!