Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ορεινός τουρισμός, οικοτουρισμός και οινοτουρισμός σε φάση ανάπτυξης – Το σχέδιο
[Ελεύθερος Τύπος]: Ορεινός τουρισμός, οικοτουρισμός και οινοτουρισμός σε φάση ανάπτυξης – Το σχέδιο

[Ελεύθερος Τύπος]: Ορεινός τουρισμός, οικοτουρισμός και οινοτουρισμός σε φάση ανάπτυξης – Το σχέδιο

ΧΑΡΗΣ ΝΤΙΓΡΙΝΤΑΚΗΣ

Ποιοτικές πινελιές στον καμβά διαμόρφωσης του τουριστικού προϊόντος με στόχο τη διαμόρφωση ενός νέου οδικού χάρτη για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν. Το υπουργείο Τουρισμού δίνει τα ρέστα του για την ανάπτυξη του ορεινού και οινικού τουρισμού.

Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, η αρμόδια για τις ειδικές μορφές τουρισμού υφυπουργός κα Σοφία Ζαχαράκη προγραμματίζει την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για την καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ορεινού και χειμερινού τουρισμού με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των μοναδικών σε ομορφιά περιοχών της Ελλάδας.

Προτεραιότητα

«Παρότι βρισκόμαστε σε μία κατά κύριο λόγο ορεινή χώρα, την 3η κατά σειρά στην Ευρώπη, προικισμένη με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος αλλά και πλούσια λαογραφία, το ελληνικό βουνό και οι δυνατότητές του παραμένουν, δυστυχώς, σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτες και ανεξερεύνητες. Προτεραιότητα του υπουργείου Τουρισμού και δική μου προσωπικά είναι η ανάπτυξη εθνικής στρατηγικής για τον ορεινό τουρισμό στην χώρα μας. Ηδη στο υπουργείο επίκειται η συγκρότηση ειδικής ομάδας εργασίας για την επεξεργασία της και την υποβολή στοχευμένων προτάσεων. Παράλληλα, θέτουμε όλες μας τις δυνάμεις για την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού εργαλείου προκειμένου το συγκριτικό πλεονέκτημα της ορεινής ηπειρωτικής χώρας μας να θωρακισθεί και αναδειχθεί ακόμη περισσότερο με υποδομές σύγχρονες και ασφαλείς».

Οι μοναδικές εμπειρίες που μπορεί να έχει ένας ταξιδιώτης στους ορεινούς προορισμούς είναι στο επίκεντρο της στρατηγικής που συζητήθηκε ήδη στην πρώτη διά ζώσης συνάντηση της ένωσης ξενοδόχων ορεινών προορισμών στην οποία συμμετείχε η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη πριν λίγες ημέρες στα Ιωάννινα.

Το υπουργείο Τουρισμού και η αρμόδια υφυπουργός θα συστήσουν μέσα στους επόμενους δύο μήνες ομάδα εργασίας για τον σκοπό αυτό η οποία θα αποτυπώσει με μεγαλύτερη σαφήνεια προτάσεις για την ανάδειξη, τη σύνδεση και σύνθεση του τουριστικού προϊόντος των περιοχών αυτών, την καταγραφή των χρηματοδοτικών εργαλείων της νέας προγραμματικής περιόδου αλλά και την πρόταση για πιθανές νομοθετικές παρεμβάσεις ή διοικητικές πράξεις που χρειάζονται για την διευκόλυνση της υλοποίησης της στρατηγικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!