Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι αλλάζει στη διαδικασία ελέγχων των επιδοτήσεων – Μπορούν να καλύψουν έως τέσσερα προηγούμενα έτη
[Ελεύθερος Τύπος]: ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι αλλάζει στη διαδικασία ελέγχων των επιδοτήσεων – Μπορούν να καλύψουν έως τέσσερα προηγούμενα έτη

[Ελεύθερος Τύπος]: ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι αλλάζει στη διαδικασία ελέγχων των επιδοτήσεων – Μπορούν να καλύψουν έως τέσσερα προηγούμενα έτη

Γωγώ Κατσέλη

Τη διαδικασία ελέγχων για τις επιδοτήσεις ορίζει εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια.

Oπως σημειώνεται, οι στοχευμένοι έλεγχοι διενεργούνται μετά από απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού σε περιπτώσεις ειδικών ερευνών ή βάσει ανάλυσης κινδύνου.

Οι εν λόγω έλεγχοι εξετάζονται από τις αρμόδιες Περιφερειακές Υπηρεσίες όπου ανήκει η έδρα εκμετάλλευσης του καταγγελλόμενου-ελεγχόμενου, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στην απόφαση ελέγχου.

Οι έλεγχοι διακρίνονται σε διοικητικούς και επιτόπιους και μπορεί να επεκταθούν έως τέσσερα προηγούμενα έτη από το τρέχον έτος αιτήσεων και πάντα εντός της ίδιας προγραμματικής περιόδου.

Ελεγχοι καταγγελιών

Οι καταγγελίες ή κάθε είδους αναφορές υποβάλλονται εγγράφως ή ηλεκτρονικά στο πεδίο «ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ» της ιστοσελίδας του Οργανισμού, ενώ οι τηλεφωνικές καταγγελίες δεν εξετάζονται.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, εξετάζονται οι επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες και ερευνώνται σε εύρος και βάθος, το οποίο επιτρέπει η αρμοδιότητά της υπηρεσίας, εφόσον αυτές, στοιχειωδώς, πληρούν σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1. Στην περίπτωση επώνυμης καταγγελίας να περιλαμβάνονται το ονοματεπώνυμο, η ιδιότητα, ο αριθμός τηλεφώνου και η ταχυδρομική ή/και ηλεκτρονική διεύθυνση του καταγγέλλοντος.

Η καταγγελία πρέπει να υπογράφεται και να χρονολογείται.

2. Σε κάθε περίπτωση στο κείμενο της καταγγελίας πρέπει να περιγράφεται η παραβατική συμπεριφορά του καταγγελλόμενου, για την οποία ζητούνται ο έλεγχος, το χρονικό σημείο, κατά το οποίο περιήλθε σε γνώση του ενδιαφερομένου, η τυχόν ανάμιξη δικαστικής ή διοικητικής αρχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!