Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Και όμως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο δεν είναι οι πρώτοι που διεξάγονται στη σκιά μιας πανδημίας
[Ελεύθερος Τύπος]: Και όμως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο δεν είναι οι πρώτοι που διεξάγονται στη σκιά μιας πανδημίας

[Ελεύθερος Τύπος]: Και όμως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο δεν είναι οι πρώτοι που διεξάγονται στη σκιά μιας πανδημίας

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν την επόμενη εβδομάδα σε μια εποχή που η πανδημία Covid-19 συνεχίζει να απειλεί…

Ωστόσο, το επερχόμενο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη δεν θα είναι το πρώτο που θα διεξαχθεί υπό τη σκιά ενός θανατηφόρου ιού.

Πάνω από έναν αιώνα πριν, 2.626 αθλητές από 29 έθνη ταξίδεψαν στην Αμβέρσα του Βελγίου τον Αύγουστο του 1920, για να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μόλις λίγους μήνες μετά το ξέσπασμα της Ισπανικής Γρίπης.

Από τον Φεβρουάριο του 1918 έως τον Απρίλιο του 1920, πάνω από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού μολύνθηκε από την ισπανική γρίπη και 20 έως 50 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Πρόκειται για μία πανδημία πιο φονική από την τρέχουσα, η οποία έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής σε 185 εκατομμύρια κρούσματα και περίπου 4 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως.

Το κύριο μέλημα το 1920, ωστόσο, δεν ήταν αν ήταν ασφαλές να διεξαχθούν Ολυμπιακοί Αγώνες. Ήταν εάν οι Βέλγοι, των οποίων η χώρα ήταν ακόμη «ναυάγιο» δύο χρόνια μετά το τέλος του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου, είχε τα μέσα να φιλοξενήσει επιτυχώς τους Αγώνες.

«Μια διεθνής φάρσα» ήταν κατά τον υφυπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Σερ Άιρ Κρόου οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αμβέρσας και ο Βρετανός αξιωματούχος είχε συστήσει να μην λάβει η Αγγλία μέρος σ’ αυτούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!