Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου για το Πάσχα: «Σκανδαλώδεις» οι ένοπλες συρράξεις στην Αφρική- Απέναντι στον κορωνοϊό πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι
[Ελεύθερος Τύπος]: Ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου για το Πάσχα: «Σκανδαλώδεις» οι ένοπλες συρράξεις στην Αφρική- Απέναντι στον κορωνοϊό πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι

[Ελεύθερος Τύπος]: Ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου για το Πάσχα: «Σκανδαλώδεις» οι ένοπλες συρράξεις στην Αφρική- Απέναντι στον κορωνοϊό πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι

Στην πασχαλινή του ομιλία ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε, μεταξύ άλλων, τις ένοπλες συρράξεις στην Μιανμάρ και το Τιγκράι της Αιθιοπίας.

Η ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της λειτουργίας της Κυριακής του καθολικού Πάσχα, στη βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.

Η λειτουργία έλαβε χώρα, για ακόμη μια φορά, με ελάχιστους παρόντες και δρακόντεια μέτρα προστασίας, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην ομιλία του, ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε, επίσης, την ανάγκη έγκαιρης διανομής εμβολίων κατά του κορωνοϊού και στις φτωχότερες περιοχές του πλανήτη.

«Η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται, ενώ η κοινωνική και οικονομική κρίση παραμένει έντονη και ειδικά για τους φτωχούς. Παρόλα αυτά- και αυτό είναι σκανδαλώδες- οι ένοπλες συρράξεις δεν έχουν σταματήσει και τα οπλοστάσια συνεχίζουν να ενισχύονται», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Είθε οι προσπάθειες για την ειρηνική επίλυση των διενέξεων να συνεχιστούν, με σεβασμό απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα και την ιερότητα της ζωής, μέσω του αδελφικού και εποικοδομητικού διαλόγου, σε πνεύμα συμφιλίωσης και αληθινής αλληλεγγύης», συμπλήρωσε.

«Είθε η δύναμη του αναστημένου Κυρίου να αποτελέσει στήριγμα για τους αφρικανικούς λαούς, που βλέπουν το μέλλον τους να υπονομεύεται από τη βία στο εσωτερικό των χωρών τους και την διεθνή τρομοκρατία, ιδιαίτερα στο Σαχέλ και τη Νιγηρία, αλλά και στις περιοχές του Τιγράι και του Κάμπο Ντελγκάντο».

Ο Πάπας Φραγκίσκος απευθύνθηκε ξεχωριστά και στους νεότερους σε ηλικία πιστούς, «ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους της Μιανμάρ, που έχουν ταχθεί στην υπεράσπιση της Δημοκρατίας και στο να ακουστούν οι φωνές τους ειρηνικά, γνωρίζοντας ότι μόνο η αγάπη μπορεί να διαλύσει το μίσος».

Ο πνευματικός ηγέτης των 1,3 δισεκατομμυρίων Καθολικών του κόσμου αναφέρθηκε πολλάκις στην πανδημία του κορωνοϊού κατά την διάρκεια της ομιλίας του, εστιάζοντας όμως τελικά στο να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!