Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ολοταχώς για νέα πιο αυστηρά μέτρα για τη Θεσσαλονίκη – «Κλειδώνουν» στην επικοινωνία Μητσοτάκη με λοιμωξιολόγους
[Ελεύθερος Τύπος]: Ολοταχώς για νέα πιο αυστηρά μέτρα για τη Θεσσαλονίκη – «Κλειδώνουν» στην επικοινωνία Μητσοτάκη με λοιμωξιολόγους

[Ελεύθερος Τύπος]: Ολοταχώς για νέα πιο αυστηρά μέτρα για τη Θεσσαλονίκη – «Κλειδώνουν» στην επικοινωνία Μητσοτάκη με λοιμωξιολόγους

Έκτακτη σύσκεψη με λοιμωξιολόγους ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λόγω της ανησυχητικής πορείας του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη.

Η ταχύτατη κάλυψη ακόμη και των επιπλέον κλινών ΜΕΘ που διασφαλίστηκαν για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη, η αυξημένη θετικότητα στην κοινότητα και ο κίνδυνος που ελλοχεύει για κορεσμό των μονάδων υγείας, αλλά και για τις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, έφεραν σήμερα το πρωί στην πόλη τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Γεγονός είναι ότι η διασπορά του ιού στη Θεσσαλονίκη έχει ξεφύγει. Πλέον απειλείται η δημόσια υγεία κι όχι μόνο οι αντοχές των νοσοκομείων. Τα τραγικά δεδομένα στην εξέταση των λυμάτων στην πόλη, στον καθημερινό αριθμό των κρουσμάτων, στις εισαγωγές στις ΜΕΘ, στον αριθμό των διασωληνωμένων και στην εκτόξευση της θετικότητας έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μίγμα στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Μόνο στο ΑΧΕΠΑ που εφημέρευε χτες οι εισαγωγές ήταν 70, ενώ μέσα σε ένα βράδυ στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 30 διασωληνώσεις, με τις κλίνες ΜΕΘ να εξαντλούνται.

Τα μέτρα που εξετάζονται θα αποσκοπούν στο να περιορίσουν τις πολλές μετακινήσεις των πολιτών. Μεταξύ άλλων, στο τραπέζι βρίσκονται η ενίσχυσης της αστυνόμευσης ώστε να είναι ακόμα πιο εντατικοί οι έλεγχοι, καθώς και η μείωση των επιλογών μετακίνησης μέσω sms, αφού παρατηρείται αυξημένη χρήση τους από τους πολίτες.

Επιπλέον εξετάζεται η επαναφορά της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας το βράδυ από τις 21:00 έως τις 05:00, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για κλείσιμο των δημοτικών σχολείων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!