Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση 11 ασυνόδευτων ανηλίκων στη Γαλλία
[Ελεύθερος Τύπος]: Ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση 11 ασυνόδευτων ανηλίκων στη Γαλλία

[Ελεύθερος Τύπος]: Ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση 11 ασυνόδευτων ανηλίκων στη Γαλλία

Αναχώρησαν σήμερα για τη Γαλλία έντεκα ασυνόδευτα ανήλικα, με τη μετεγκατάσταση των οποίων ξεπεράστηκε ο στόχος των 1.000 μετεγκαταστάσεων της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Συγκεκριμένα, από το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» αναχώρησαν για το Παρίσι δέκα αγόρια από το Αφγανιστάν και ένα κορίτσι από το Ιράκ και τα αποχαιρέτισαν η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδια για την Ένταξη, Σοφία Βούλτεψη, και η ειδική γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, πρόκειται για ένα σημαντικό και πρωτοποριακό εγχείρημα που αποτελεί επιτυχία της χώρας μας και εντάσσεται στο πλαίσιο μιας γενικότερης προσπάθειας προστασίας των πιο ευάλωτων από τους ευάλωτους, η οποία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2020 με τη δημιουργία της Ειδικής Γραμματείας, έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για την επίτευξη του στόχου απαιτήθηκε σειρά ενεργειών και διαπραγματεύσεων, αλλά και χτίσιμο σχέσεων εμπιστοσύνης με τις ευρωπαϊκές χώρες. Στην πρώτη γραμμή, στο πλευρό της Ελλάδας και των παιδιών που φιλοξενεί, βρέθηκαν η Γερμανία, η Γαλλία, η Φινλανδία, η Πορτογαλία και η Ολλανδία, αλλά και το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Ιρλανδία, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Ιταλία, η Ελβετία. Στο εγχείρημα συνέβαλαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Το 80% των συνολικά 1.006 ασυνόδευτων που έχουν μέχρι στιγμής μετεγκατασταθεί είναι ηλικίας 15 ως 17 ετών, το 17% από έντεκα ως 14 χρόνων, το 1% από έξι ως δέκα ετών, το 1% από νεογέννητα ως πέντε χρόνων, το 1% άνω των 18 ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!