Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι Ιάπωνες εξετάζουν την πλήρη απαγόρευση θεατών
[Ελεύθερος Τύπος]: Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι Ιάπωνες εξετάζουν την πλήρη απαγόρευση θεατών

[Ελεύθερος Τύπος]: Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι Ιάπωνες εξετάζουν την πλήρη απαγόρευση θεατών

Η Ιαπωνία εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης όλων των θεατών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως αναφέρει το Reuters -επικαλούμενο πηγές-, καθώς οι αρχές αναμένεται να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το Τόκιο, 16 ημέρες πριν από την έναρξη των Αγώνων.
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, είπε ότι η κυβέρνησή του θα αποφασίσει αύριο (8/7) νέα μέτρα για να σταματήσει την εξάπλωση του κορονοϊού. Όπως τόνισε, τα μέτρα αυτά αναμένεται να καθορίσουν εάν οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν τους Αγώνες.

Οι εμπειρογνώμονες Υγείας επανέλαβαν πρόσφατα ότι το να μην υπάρχουν θεατές στους Ολυμπιακούς θα ήταν η λιγότερο ριψοκίνδυνη επιλογή, εν μέσω ευρείας ανησυχίας του κοινού σχετικά με τον κίνδυνο οι Αγώνες να τροφοδοτήσουν νέα «κύματα» κρουσμάτων.

Οι διοργανωτές έχουν ήδη απαγορεύσει την άφιξη θεατών από το εξωτερικό και έχουν θέσει όριο στους εγχώριους θεατές στο 50% της χωρητικότητας, έως 10.000 άτομα.

«Από πολιτική άποψη, το να μην έχουμε θεατές είναι πλέον αναπόφευκτο» δήλωσε πηγή του κυβερνώντος κόμματος στο Reuters.

Η Ιαπωνία θα διεξαγάγει γενικές εκλογές αργότερα αυτό το έτος και η επιμονή της κυβέρνησης ότι οι Αγώνες – που αναβλήθηκαν πέρυσι λόγω της πανδημίας Covid-19 – πρέπει να γίνουν φέτος θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην κάλπη, όπως ανέφερε το Reuters.

Το Τόκιο ανακοίνωσε 920 νέα κρούσματα σήμερα, τα περισσότερα από τις 13 Μαΐου, με μόνο το ένα τέταρτο του πληθυσμού να έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!