Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ολα όσα έγιναν στο γύρισμα του βιντεοκλίπ της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»
[Ελεύθερος Τύπος]: Ολα όσα έγιναν στο γύρισμα του βιντεοκλίπ της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

[Ελεύθερος Τύπος]: Ολα όσα έγιναν στο γύρισμα του βιντεοκλίπ της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΝΤΑΡΑΚΗ

Ο μικρότερος που συμμετείχε στο βιντεοκλίπ ήταν 8 ετών, ο μεγαλύτερος 70. Αλλά όταν συναντήθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο και στην Αγορά του Καλατράβα τα χρόνια έπαψαν να μετρούν.

Το χρονόμετρο, άλλωστε, στην εθνική υπόθεση του 2021 γράφει ένα μόνο νούμερο: 200 χρόνια σύγχρονης Ιστορίας, 200 κεράκια που θα σβήσουμε στην εθνική μας τούρτα, αρκεί να μας «έχει ο Θεός γερούς, πάντα να ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε».

Το γνωστό τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου ήταν αυτό που έντυσε και έδωσε τον ρυθμό στο βιντεοκλίπ της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», που βγήκε στον αέρα την περασμένη Τετάρτη. Ξεσηκωτικό, αισιόδοξο, ενωτικό και προάγγελος της μεγάλης γιορτής, ήταν μια στιγμή πνευματικής ανάτασης εν μέσω κορονοϊού, εθνικών θεμάτων και σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης.

Πάντως, η φράση «περνάμε καλά στα καμαρίνια και αυτό βγαίνει προς τα έξω» ίσχυσε και με το παραπάνω στην περίπτωση της συγκεκριμένης παραγωγής, για την οποία χρειάστηκαν τρεις μήνες αδιάκοπης και συλλογικής δουλειάς. Το παρασκήνιο από τα γυρίσματα επιβεβαιώνει την καλή διάθεση και το πάθος που ενώνει την ομάδα που δουλεύει αθόρυβα αλλά συστηματικά εδώ και καιρό οργώνοντας όλη την Ελλάδα.

Χαρακτηριστική είναι η στιγμή, όπως την περιγράφουν άνθρωποι που το έζησαν από μέσα, που ο συνθέτης Διονύσης Σαββόπουλος, ο οποίος παραχώρησε δωρεάν τα δικαιώματα για τη χρήση του τραγουδιού, μαζί με την πρόεδρο της Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, επισκέφθηκαν το Καλλιμάρμαρο για να δουν από κοντά τα γυρίσματα. Μόλις τους είδαν, οι χορωδίες άρχισαν να τραγουδούν α καπέλα το «Ας αρχίσουν οι χοροί».

Συγκινημένος, ο Διονύσης Σαββόπουλος απευθύνθηκε στους παρισταμένους λέγοντας ότι οι ήρωες της Επανάστασης ήταν άνθρωποι σαν κι εμάς, σε μια δεδομένη στιγμή, όμως, το μεγάλο πάθος τους για την ελευθερία τούς παρακίνησε να κάνουν κάτι μεγαλειώδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!