Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Οδηγός τιμών για τη φοιτητική στέγη: Πού κυμαίνονται οι τιμές στην Αθήνα και στις άλλες φοιτητουπόλεις
[Ελεύθερος Τύπος]: Οδηγός τιμών για τη φοιτητική στέγη: Πού κυμαίνονται οι τιμές στην Αθήνα και στις άλλες φοιτητουπόλεις

[Ελεύθερος Τύπος]: Οδηγός τιμών για τη φοιτητική στέγη: Πού κυμαίνονται οι τιμές στην Αθήνα και στις άλλες φοιτητουπόλεις

ΙΩΑΝΝΑ ΦΕΝΤΟΥΡΗ

Η πρόσφατη (27/8) ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια άνοιξε κι επισήμως το δρόμο για τη συστηματική αναζήτηση φοιτητικής κατοικίας.

Ο «Ε.Τ.» παρουσιάζει ένα εγχειρίδιο με όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι, με σκοπό την επιλογή του κατάλληλου διαμερίσματος για την… τσέπη τους.

  1. Οι τιμές

Στην Αθήνα, που συγκεντρώνει πλήθος σπουδαστών, οι τιμές των ενοικίων σε ακίνητα 30-60 τ.μ. παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις, συγκριτικά με πέρυσι, στην πλειονότητα των φοιτητικών συνοικιών της, σύμφωνα με στοιχεία από το Πανελλαδικό Δίκτυο Κτηματομεσιτών E-Real Estates.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως στην Καλλιθέα, όπου βρίσκεται και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το μηνιαίο κόστος μίσθωσης για δυάρι διαμέρισμα 40-50 τ.μ. κυμαίνεται, πλέον, από 350 έως 550 ευρώ, αν πρόκειται για επιπλωμένο και πλήρως εξοπλισμένο με οικοσυσκευές, ενώ πέρυσι διαμορφωνόταν από 330 έως 400 ευρώ (η αύξηση δηλαδή στην ανώτατη τιμή μίσθωσης ανέρχεται σε 37,5%). Στην ίδια περιοχή, η τιμή της γκαρσονιέρας (έως 35 τ.μ. επιπλωμένο διαμέρισμα με οικοσυσκευές) από τα 250-320 ευρώ το 2020 «σκαρφάλωσε» στα 380-480 ευρώ φέτος (+52% στην κατώτατη τιμή μίσθωσης).

Στου Ζωγράφου, όπου εδρεύει πλήθος σχολών (π.χ. Φιλοσοφική, Μαθηματικό, Φυσικό, Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών κ.λπ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), η τιμή ενοικίασης για τις γκαρσονιέρες διαμορφώνεται από 290 έως 360 ευρώ, όταν το 2020 κυμαινόταν περί τα 250-360 ευρώ (+16% στην κατώτατη τιμή ενοικίασης).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!