Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Όχι πια «στα τυφλά» η επέμβαση στο ισχίο
[Ελεύθερος Τύπος]: Όχι πια «στα τυφλά» η επέμβαση στο ισχίο

[Ελεύθερος Τύπος]: Όχι πια «στα τυφλά» η επέμβαση στο ισχίο

Μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος για την οστεοαρθρίτιδα που παρουσιάζει το ισχίο, βάζει τέρμα στις χειρουργικές αστοχίες

Ο εκφυλισμός του αρθρικού χόνδρου, δηλαδή του ιστού που λειτουργεί ως «μαξιλάρι» ανάμεσα στα οστά της λεκάνης και του μηριαίου, ονομάζεται αρθρίτιδα ισχίου. Αυτό, ουσιαστικά, που συμβαίνει σε μια τέτοια περίπτωση είναι ότι η κοτύλη (μέρος του μεγάλου οστού της λεκάνης) τρίβεται με τη μηριαία κεφαλή, το ανώτερο άκρο του μηριαίου οστού, που έχει σχήμα σφαίρας. Παράλληλα, υπάρχει σκλήρυνση των επιφανειών, και δημιουργούνται κύστες και οστεόφυτα.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ιντζόγλου, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, συνεργάτης Μetropolitan General

«SuperPath»: η ελάχιστα επεμβατική τεχνική για την αρθρίτιδα του ισχίου

Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται η «SuperPath» αρθροπλαστική για τις περιπτώσεις πρωτοπαθούς και δευτεροπαθούς αρθρίτιδας του ισχίου. Η SuperPath ανήκει στις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές και είναι η μόνη επέμβαση για το ισχίο, που δεν το εξαρθρώνει διεγχειρητικά. Τα βασικά πλεονεκτήματα της μεθόδου- συγκριτικά με τα κλασικά χειρουργεία- είναι ότι εξασφαλίζει στον χειρουργό την καλύτερη «ορατότητα» προς το σημείο της βλάβης. Συγκεκριμένα:

  • Χάρη στη χρήση ψηφιακού πλοηγού και τη δυνατότητα διενέργειας διεγχειρητικής ακτινογραφίας, ο χειρουργός έχει τη δυνατότητα να «ψηλαφίσει» με απόλυτη ακρίβεια το σημείο της βλάβης και να εξασφαλίσει ότι τα υλικά θα τοποθετηθούν σωστά, κάτι που είναι απαραίτητο για τη μακροβιότητα της αρθροπλαστικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!