Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: «Οχι»» σε παράταση για τα αυθαίρετα – Πότε λήγει η διορία, ποια τα πρόστιμα
[Ελεύθερος Τύπος]: «Οχι»» σε παράταση για τα αυθαίρετα – Πότε λήγει η διορία, ποια τα πρόστιμα

[Ελεύθερος Τύπος]: «Οχι»» σε παράταση για τα αυθαίρετα – Πότε λήγει η διορία, ποια τα πρόστιμα

ΜΑΡΙΝΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥ

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο το υπουργείο Περιβάλλοντος να δοθεί παράταση για την υπαγωγή αυθαιρέτων στη σχετική ρύθμιση, κάτι που σημαίνει ότι οι πολίτες που δεν θέλουν να πληρώσουν προσαυξημένα πρόστιμα, αλλά και οι ιδιοκτήτες με πολύ μεγάλες παραβάσεις, θα έχουν 14 ημέρες προκειμένου να τακτοποιήσουν τις ιδιοκτησίες τους.

«Νέα παράταση δεν θα δοθεί! Είναι θέμα θεσμικής τάξης να σπάσει ο φαύλος κύκλος των αναβολών και των παρατάσεων στο θέμα αυτό. Αφενός διότι έχει δοθεί μέχρι τώρα επαρκέστατος χρόνος στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων για να προχωρήσουν σε τακτοποίηση των ακινήτων τους, και αφετέρου διότι κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι και μετά από μια νέα παράταση κάποιοι την τελευταία στιγμή δεν θα ζητούν μια νέα παράταση», σημείωσε χαρακτηριστικά το ΥΠΕΝ, καλώντας παράλληλα τους πολίτες που έχουν αυθαίρετα και δεν τα έχουν ακόμα τακτοποιήσει να το πράξουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, οπότε και εκπνέει η σχετική προθεσμία.

Με αυτά ως δεδομένα, για τις τέσσερις πρώτες κατηγορίες αυθαιρέτων που δεν θα κάνουν υπαγωγή του ακινήτου τους τόσο στον ισχύοντα νόμο όσο και στη ρύθμιση που έφερε το ΥΠΕΝ, θα έρθουν αντιμέτωποι με έως και 40% προσαύξηση του προστίμου όταν θα πέσει η αυλαία υπαγωγής των αυθαιρέτων, η οποία θα γίνει μέσω της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου, στις 31 Μαρτίου 2026.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!