Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα για την ψηφιακή κατάρτιση ανέργων σε συνεργασία με την Amazon
[Ελεύθερος Τύπος]: ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα για την ψηφιακή κατάρτιση ανέργων σε συνεργασία με την Amazon

[Ελεύθερος Τύπος]: ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα για την ψηφιακή κατάρτιση ανέργων σε συνεργασία με την Amazon

ΟΑΕΔ και Amazon θα αναλάβουν την από κοινού υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης με έμφαση στον τομέα ανάπτυξης δεξιοτήτων σε τεχνολογίες υπολογιστικού νέφους (cloud services) και διττό στόχο την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας.

Μέσω της νέας αυτής πρωτοβουλίας, ο ΟΑΕΔ διευρύνει το πεδίο συνεργασίας του με καινοτόμες εταιρείες τεχνολογίας και αναδεικνύει την αυξημένη έμφαση που δίνεται πλέον στις ψηφιακές δεξιότητες.

Σημειώνεται ότι και τα νέα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης του ΟΑΕΔ θα επικεντρωθούν στην ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων εργαζομένων και ανέργων, αλλά και στην ανάπτυξη εξειδικευμένων «πράσινων» δεξιοτήτων.

Η μεταρρύθμιση στην κατάρτιση και τις νέες πολιτικές ενεργητικής απασχόλησης που θα προωθηθούν θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και το Νέο ΕΣΠΑ με πόρους περίπου 3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, εκ των οποίων περίπου 300 εκατ. ευρώ θα διατεθούν το 2021.

Για την αναβάθμιση των προγραμμάτων κατάρτισης θα χρησιμοποιηθούν ως πρότυπα οι κοινές δράσεις του ΟΑΕΔ με την Google, αλλά και την Cisco Hellas.

Νέες δράσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες δράσεις αναμένεται να τρέξουν το ερχόμενο φθινόπωρο.

Τα νέα προγράμματα κατάρτισης που θα τρέξει ο ΟΑΕΔ θα επικεντρωθούν στις εξής κατηγορίες:

1. Βασικές ψηφιακές δεξιότητες. Οι δράσεις θα στοχεύουν σε μακροχρόνια άνεργους και σε εκείνους που δεν έχουν βασικές ψηφιακές δεξιότητες, είναι αποσυνδεδεμένοι από την εργασία, καθώς και υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών που ενδέχεται να στερούνται θεμελιωδών ψηφιακών δεξιοτήτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!