Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: ΟΑΕΔ: 20 μέρες για ανανέωση δελτίων ανεργίας – Τι πρέπει να ξέρετε
[Ελεύθερος Τύπος]: ΟΑΕΔ: 20 μέρες για ανανέωση δελτίων ανεργίας – Τι πρέπει να ξέρετε

[Ελεύθερος Τύπος]: ΟΑΕΔ: 20 μέρες για ανανέωση δελτίων ανεργίας – Τι πρέπει να ξέρετε

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ

Προθεσμία 20 ημερών για να ανανεώνουν την ισχύ των δελτίων ανεργίας τους έχουν από 1ης Ιουνίου του 2021 και εφεξής οι 1 και πλέον εκατ. εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ, αλλιώς θα χάνονται οι παροχές που δικαιούνται μέχρι να επανεγγραφούν.

Με απόφαση του ΟΑΕΔ η ανανέωση γίνεται από 1/6/2021 και μετά μέσα σε διάστημα 20 ημερών πριν από την ημερομηνία λήξης των δελτίων ανεργίας, ενώ μέχρι τώρα οι άνεργοι (επιδοτούμενοι και μη) ανανέωναν την ισχύ των δελτίων τους μέσα σε 5 μέρες πριν ή μετά την προβλεπόμενη λήξη ισχύος του δελτίου τους.

Οφέλη

Η ανανέωση του δελτίου ανεργίας αποτελεί προϋπόθεση για την επέκταση της ισχύος του, ώστε οι άνεργοι να δικαιούνται είτε το μηνιαίο επίδομα είτε τις άλλες παροχές και απαλλαγές που προβλέπει η νομοθεσία, όπως δωρεάν εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκπτώσεις στα τιμολόγια ηλεκτρινού ρεύματος, αλλά και φοροαπαλλαγές ΕΝΦΙΑ κ.λπ.

Για παράδειγμα, με το μέχρι τώρα καθεστώς, ένας άνεργος με δελτίο που έληξε στις 31 Μαΐου 2021 θα μπορούσε να το ανανεώσει είτε στο διάστημα από 27 ως και 31 Μαΐου (5 μέρες πριν από τη λήξη) είτε από 1ης ως 5 Ιουνίου (5 μέρες μετά τη λήξη) ώστε να εξακολουθήσει να έχει την ιδιότητα του ανέργου και τις παροχές που απορρέουν από αυτήν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!