Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Νομοσχέδιο ΥΠΟΙΚ: Επιδότηση πάγιων δαπανών – Μηδενικά ενοίκια για κλειστές επιχειρήσεις
[Ελεύθερος Τύπος]: Νομοσχέδιο ΥΠΟΙΚ: Επιδότηση πάγιων δαπανών – Μηδενικά ενοίκια για κλειστές επιχειρήσεις

[Ελεύθερος Τύπος]: Νομοσχέδιο ΥΠΟΙΚ: Επιδότηση πάγιων δαπανών – Μηδενικά ενοίκια για κλειστές επιχειρήσεις

Σειρά νομοσχεδίων και προωθούμενων διατάξεων παρουσιάστηκαν κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Σε αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, προβλέψεις για την επέκταση της μείωσης ενοικίων και τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, στις οποίες εντάσσονται και οι επιχειρήσεις τουρισμού. Ακόμη, το νέο καθεστώς ενίσχυσης επιχειρήσεων, με τίτλο «Επιδότηση Παγίων Δαπανών».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Χρήστου Ταραντίλη:

1. Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας παρουσίασε τις βασικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή, καθώς και νομοθετικές ρυθμίσεις που δρομολογούνται για το επόμενο διάστημα.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο που κατατέθηκε δύο είναι οι βασικές ενότητες. Η πρώτη αφορά επείγουσες διατάξεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και η δεύτερη στη διενέργεια Γενικών Απογραφών 2021.

Α. Στις επείγουσες διατάξεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας περιλαμβάνονται:

α. Η επέκταση της μείωσης μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων. Απαλλάσσονται κατά 100% από την υποχρέωση καταβολής μισθώματος για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021 οι επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή. Συμπεριλαμβάνονται όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον, οι επιχειρήσεις της εστίασης, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με διανομή προϊόντων ή/και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, οι επιχειρήσεις των κλάδων πολιτισμού και αθλητισμού, τα γυμναστήρια και άλλες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!