Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Τα νομοσχέδια που ξαναγράφουν την Παιδεία – Όλες οι αλλαγές από το νηπιαγωγείο έως τα πανεπιστήμια
[Ελεύθερος Τύπος]: Τα νομοσχέδια που ξαναγράφουν την Παιδεία – Όλες οι αλλαγές από το νηπιαγωγείο έως τα πανεπιστήμια

[Ελεύθερος Τύπος]: Τα νομοσχέδια που ξαναγράφουν την Παιδεία – Όλες οι αλλαγές από το νηπιαγωγείο έως τα πανεπιστήμια

ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Πληθώρα αλλαγών έρχεται από τη νέα χρονιά στην Παιδεία, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να προχωράει σε σειρά νομοσχεδίων αλλά και πρωτοβουλιών που αφορούν από το Νηπιαγωγείο μέχρι και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σε μια χρονιά που ξεκινάει με αβεβαιότητα για την ακριβή ημερομηνία του ανοίγματος των σχολείων, το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη προχωρήσει σε εξαγγελίες σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που επιθυμεί να φέρει άμεσα, ώστε να υλοποιήσει την πλειονότητα των προεκλογικών δεσμεύσεων της πολιτικής ηγεσίας.

Ενίσχυση της ασφάλειας των ΑΕΙ, ελάχιστη βάση εισαγωγής, μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών αλλά και αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών είναι μόνο μερικά από τα σημεία του μεταρρυθμιστικού σχεδίου του υπουργείου Παιδείας, το οποίο θα εφαρμοστεί εντός του 2021. Παρά τις αιφνιδιαστικές επιπτώσεις της πανδημίας που από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και σήμερα έφεραν τα πάνω-κάτω στην Παιδεία, η πολιτική ηγεσία έχει δηλώσει αποφασισμένη να προχωρήσει με το νομοθετικό της έργο. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας:

» ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ, ΛΥΚΕΙΟ

  • Νέα Προγράμματα Σπουδών: Ενα από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει από την προηγούμενη χρονιά είναι η ανανέωση των προγραμμάτων σπουδών και των βιβλίων σε όλες τις τάξεις της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το καλοκαίρι του 2021, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας αλλά και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) που έχει αναλάβει τη διεκπεραίωση του έργου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!