Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Η νομικός Παναγιώτα Καλαποθαράκου αποκαλύπτει στον «Ε.Τ.» τις παγίδες στις αγορές μέσω Ιντερνετ
[Ελεύθερος Τύπος]: Η νομικός Παναγιώτα Καλαποθαράκου αποκαλύπτει στον «Ε.Τ.» τις παγίδες στις αγορές μέσω Ιντερνετ

[Ελεύθερος Τύπος]: Η νομικός Παναγιώτα Καλαποθαράκου αποκαλύπτει στον «Ε.Τ.» τις παγίδες στις αγορές μέσω Ιντερνετ

Μπορεί τα φυσικά καταστήματα να έχουν κατεβάσει ρολά, ωστόσο το εμπόριο συνεχίζεται. Οι ηλεκτρονικές αγορές αποτελούν πλέον μονόδρομο για πολλές επιχειρήσεις αλλά και για τους πολίτες που θέλουν εν μέσω καραντίνας να αγοράσουν ρούχα, υποδήματα, ηλεκτρολογικό εξοπλισμό κ.ά.

Και ενώ όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότεροι εξοικειώνονται με τις νέες τεχνολογίες, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αυξημένοι κίνδυνοι, από περιπτώσεις εσκεμμένης εξαπάτησης έως και λανθασμένες παραγγελίες ή και παραδόσεις.

Διπλή… προσοχή

Η ΕΚΠΟΙΖΩ, που ανέδειξε το θέμα αυτό τόσο στην πρώτη περίοδο της καραντίνας όσο και τώρα, εφιστά… διπλά την προσοχή του κόσμου. Η νομικός Παναγιώτα Καλαποθαράκου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεως Καταναλωτών/ΠΟΜΕΚ «Η παρέμβαση» και αντιπρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ, γράφει για τον «Ε.Τ.» της Κυριακής για αυτά που πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές στις διαδικτυακές αγορές: «Τα τελευταία χρόνια, έχει εισχωρήσει στη ζωή μας ολοένα και περισσότερο η χρήση του ηλεκτρονικού εμπορίου. Αν και η Ελλάδα κατατάσσεται αρκετά χαμηλά, σε πρόσφατες μελέτες του κλάδου, η πανδημία Covid-19 επιτάχυνε τις εξελίξεις φέρνοντας τη χώρα μας πιο κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, σε ό,τι αφορά το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Αναμφισβήτητα, οι διαδικτυακές αγορές διευκολύνουν τις συναλλαγές, αποφέρουν σημαντικά οφέλη στους καταναλωτές (χρόνο, χρήμα, εύκολη σύγκριση τιμών, ποιότητας κ.λπ.) αλλά και δημιουργούν νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!