Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Νιγηρία: Οπλισμένη ομάδα απήγαγε παιδιά και νοσηλευτές από νοσοκομείο
[Ελεύθερος Τύπος]: Νιγηρία: Οπλισμένη ομάδα απήγαγε παιδιά και νοσηλευτές από νοσοκομείο

[Ελεύθερος Τύπος]: Νιγηρία: Οπλισμένη ομάδα απήγαγε παιδιά και νοσηλευτές από νοσοκομείο

Οπλισμένοι άνδρες απήγαγαν τουλάχιστον 8 άτομα από νοσοκομείο στα βορειοδυτικά της Νιγηρίας, εκ των οποίων τρία βρέφη και ένα έφηβο παιδί.

Η επίθεση έλαβε χώρα στο Εθνικό Κέντρο Φυματίωσης και Λέπρας στην επαρχία Ζάρια, νωρίς το πρωί της Κυριακής. Υπάλληλος του Κέντρου, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, έκανε λόγο για τουλάχιστον 12 απαχθέντες, με την αστυνομία να έχει επιβεβαιώσει ως τώρα 8 απαγωγές, διερευνώντας ωστόσο το ενδεχόμενο να είναι περισσότερες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι απαγωγείς πιθανότατα ανήκουν σε μια από τις γνωστές ομάδες κακοποιών που λυμαίνονται τη χώρα στα βορειοδυτικά της, απαγάγοντας κυρίως ανηλίκους και ζητώντας υψηλά λύτρα από τις οικογένειές τους.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ορισμένα από τα μέλη της ομάδας άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικού τμήματος της Ζάρια, για να δημιουργήσουν αντιπερισπασμό την ώρα που οι υπόλοιποι έφερναν σε πέρας την επίθεση στο νοσοκομείο. Οι απαγωγείς διέφυγαν, μαζί με τα θύματά τους, μέσα σ’ ένα κοντινό δάσος. Αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης της Ζάρια δήλωσε πως οι Αρχές κάνουν το καλύτερο που μπορούν, προκειμένου να εντοπιστούν οι απαχθέντες.

Οι απαγωγές στη Νιγηρία αποτελούν ένα κοινό και, δυστυχώς, ολοένα αυξανόμενο φαινόμενο. Η Μπόκο Χαράμ, οι σχετιζόμενες με αυτήν ομάδες αλλά και ανεξάρτητες εγκληματικές συμμορίες στοχοποιούν κυρίως σχολεία και πανεπιστήμια, ωστόσο η τωρινή επίθεση σε νοσοκομείο δεν αποτελεί την πρώτη του είδους της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!