Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Η Νιγηρία «κατεβάζει» το Twitter και ο Τραμπ τους δίνει…συγχαρητήρια
[Ελεύθερος Τύπος]: Η Νιγηρία «κατεβάζει» το Twitter και ο Τραμπ τους δίνει…συγχαρητήρια

[Ελεύθερος Τύπος]: Η Νιγηρία «κατεβάζει» το Twitter και ο Τραμπ τους δίνει…συγχαρητήρια

Ο Τραμπ χαιρέτισε την απόφαση της νιγηριανής κυβέρνησης να απαγορεύσει το Twitter στη χώρα, ως αντίδραση στη διαγραφή μιας δημοσίευσης του Νιγηριανού Προέδρου Μουχαμαντού Μπουχάρι.

Η δημοσίευση του Μπουχάρι αναφερόταν στον εμφύλιο πόλεμο που έλαβε χώρα στη Νιγηρία πριν από 40 χρόνια, ενώ κρίθηκε πως συμπεριελάμβανε μια έμμεση απειλή προς όσους υποστηρίζουν σήμερα την απόσχιση ενός τμήματος στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Το Twitter έκρινε πως η εν λόγω δημοσίευση παραβίαζε τον κανονισμό του σχετικά με την υποκίνηση βίας και έτσι προχώρησε στην αφαίρεση του tweet. Ο Τραμπ, του οποίου οι λογαριασμοί στο Twitter και το Facebook είχαν «κατέβει» λόγω του ότι κρίθηκε υπαίτιος για την υποκίνηση των γεγονότων του Καπιτωλίου, τάχθηκε δημοσίως υπέρ του προσωρινού αποκλεισμού του Twitter στη Νιγηρία, που αποτέλεσε τα αντίποινα για τη διαγραφή του tweet του Μπουχάρι.

«Συγχαρητήρια στη χώρα της Νιγηρίας, που απέκλεισε το Twitter όταν αυτό απέκλεισε τον Πρόεδρό της», είπε ο Τραμπ σε επίσημη δήλωσή του που κοινοποιήθηκε την Τρίτη. Ο Τραμπ υπαινίχθηκε πως το ίδιο θα έπρεπε να είχε κάνει και ο ίδιος με το Facebook, εξηγώντας ότι τον απέτρεψε «ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος μου τηλεφωνούσε συνέχεια και ερχόταν στον Λευκό Οίκο για δείπνο, λέγοντάς μου πόσο σπουδαίος είμαι».

Εν συνεχεία, ο Τραμπ υποστήριξε πως οι νέες πλατφόρμες που ανταγωνίζονται τις ήδη καθιερωμένες πρόκειται σύντομα να «ανέλθουν και να βγουν μπροστά».

Από μεριάς της, η νιγηριανή κυβέρνηση υπερασπίστηκε την απόφασή της μέσω δηλώσεων στα διεθνή μέσα. Ο Υπουργός Πληροφοριών της Νιγηρίας, Λάι Μοχάμεντ, δήλωσε στο BBC πως το Twitter χρησιμοποιείται κατά κόρον από τον Ναμντί Κανού, ηγέτη του αποσχιστικού κινήματος Αϊπόμπ, «χωρίς να υπάρχουν συνέπειες».

Ως ώρας, οι πολίτες της Νιγηρίας δεν δύνανται να επισκεφθούν το Twitter μέσω των κινητών τους, με τον βασικό πάροχο κινητής τηλεφωνίας της χώρας, την εταιρεία Alton, να τους έχει αποκλείσει από την πρόσβαση στην πλατφόρμα. Οι αρχές της χώρας επισήμαναν ότι όποιος παραβαίνει την απαγόρευση θα διώκεται, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστοποιηθεί καμία σύλληψη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!