Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Oι νέοι πίνακες με τις συντάξεις και τις αυξήσεις από τα 30 έως τα 44,9 έτη
[Ελεύθερος Τύπος]: Oι νέοι πίνακες με τις συντάξεις και τις αυξήσεις από τα 30 έως τα 44,9 έτη

[Ελεύθερος Τύπος]: Oι νέοι πίνακες με τις συντάξεις και τις αυξήσεις από τα 30 έως τα 44,9 έτη

Στο τέλος Σεπτεμβρίου, με τις συντάξεις του Οκτωβρίου, θα πληρωθούν τα αναδρομικά 23 μηνών οι παλαιοί συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα και του Δημοσίου που συνταξιοδοτήθηκαν πριν από τον Μάιο του 2016.

Βασική προϋπόθεση είναι να έχουν χρόνο ασφάλισης μεταξύ 30,1 και 40 ετών και ο επανυπολογισμός να έχει βγάλει μεγαλύτερη αύξηση από την προσωπική τους διαφορά. Οι νέες αυξημένες συντάξεις θα δοθούν τον Οκτώβριο, με τις συντάξεις του Νοεμβρίου.

Οι συνταξιούχοι πριν από τον Μάιο του 2016 ανέρχονται σε περίπου 1.800.000. Οι 1.050.000 από αυτούς έχουν λιγότερα από 30 χρόνια ασφάλισης και επομένως δεν δικαιούνται αναδρομικά και αυξήσεις με βάση το νόμο. Οι υπόλοιποι 750.000 έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης και εντάσσονται στη διαδικασία του επανυπολογισμού. Από αυτούς, υπολογίζεται ότι περίπου 150.000 δικαιούνται αναδρομικά και αυξήσεις.

Αυτά όσον αφορά τα αναδρομικά και τις αυξήσεις του επανυπολογισμού που προκύπτει από την εφαρμογή του νόμου Βρούτση 4670/2020, ο οποίος προβλέπει βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης. Πρόκειται για τις πρώτες αυξήσεις που δίνονται στις συντάξεις εδώ και μια δεκαετία, οι οποίες ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και αποκαθιστούν μέρος των αδικιών του νόμου Κατρούγκαλου, συνιστώντας στην πραγματικότητα επιβράβευση της πολυετούς εργασίας των δικαιούχων.

Υπάρχουν, βεβαίως, και τα άλλα αναδρομικά των παλαιών συνταξιούχων, που αφορούν τις μνημονιακές μειώσεις και τα οποία είναι πολλά περισσότερα. Αυτά όμως θα κριθούν από τις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων, του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι οποίες αναμένονται με αγωνία από τους δικαιούχους το αμέσως επόμενο διάστημα.

Συντάξεις: Ποιοι παίρνουν αυξήσεις έως 232 ευρώ το μήνα (πίνακες & παραδείγματα)

Αυξήσεις συντάξεων που φτάνουν μέχρι και τα 232 ευρώ το μήνα κλειδώνουν οι ασφαλισμένοι που φτάνουν στη συνταξιοδότηση με 40 έτη εργασιακού βίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!