Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Νέοι αγρότες: Πώς μπορούν να πάρουν ενισχύσεις έως 40.000 ευρώ – Προϋποθέσεις και υποχρεώσεις
[Ελεύθερος Τύπος]: Νέοι αγρότες: Πώς μπορούν να πάρουν ενισχύσεις έως 40.000 ευρώ – Προϋποθέσεις και υποχρεώσεις

[Ελεύθερος Τύπος]: Νέοι αγρότες: Πώς μπορούν να πάρουν ενισχύσεις έως 40.000 ευρώ – Προϋποθέσεις και υποχρεώσεις

Γωγώ Κατσέλη

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος προκειμένου να βγει στον αέρα η προκήρυξη για το Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Αγροτών», καθώς χθες δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, πάνω στην οποία θα στηρίζεται η προκήρυξη που αναμένεται μέσα στον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με την απόφαση, το ποσό στήριξης ανέρχεται στα 35.000 ευρώ, ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 40.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, θα προσαυξάνεται μέχρι και 5.000 ευρώ, ως εξής:

* Κατά 2.500 όταν ο αρχηγός της γεωργικής εκμετάλλευσης έχει μόνιμη κατοικία σε περιοχή ορεινή ή μειονεκτική ή σε νησί με πληθυσμό μέχρι και 3.100 κατοίκους.

* Κατά 2.500 για γεωργικές εκμεταλλεύσεις που στη μελλοντική κατάσταση έχουν πτηνο-κτηνοτροφική παραγωγική κατεύθυνση (όχι όμως μικτή).

Για ποιους

Δικαίωμα υποβολής αίτησης στήριξης έχουν φυσικά πρόσωπα για τα οποία κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης στήριξης πληρούνται αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

* Εχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, έχουν πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα και φερεγγυότητα σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα και δεν έχουν υπερβεί το 41ο έτος της ηλικίας τους.

* Είναι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών εφαρμογής του υπομέτρου.

Νομικά πρόσωπα

Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι είναι νομικά πρόσωπα θα πρέπει να έχουν ως αρχηγό – νόμιμο εκπρόσωπό τους νέο γεωργό που πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις του σημείου και μετέχει στο κεφάλαιο του νομικού προσώπου σε ποσοστό τουλάχιστον 51%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!