Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Νέες αντικειμενικές, με μειώσεις ΕΝΦΙΑ – Τι πρέπει να ξέρουν οι ιδιοκτήτες
[Ελεύθερος Τύπος]: Νέες αντικειμενικές, με μειώσεις ΕΝΦΙΑ – Τι πρέπει να ξέρουν οι ιδιοκτήτες

[Ελεύθερος Τύπος]: Νέες αντικειμενικές, με μειώσεις ΕΝΦΙΑ – Τι πρέπει να ξέρουν οι ιδιοκτήτες

Γιώργος Παλαιτσάκης

Αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων για το μεγαλύτερο τμήμα της επικράτειας της χώρας προβλέπει απόφαση που υπέγραψε στις 18 Μαΐου ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και αναμένεται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως εντός των προσεχών ημερών.

Συγκεκριμένα, με την απόφαση του υπουργού, αυξάνονται έως και 80% οι αντικειμενικές τιμές ζώνης ανά τετραγωνικό μέτρο, δηλαδή οι τιμές αφετηρίας για τον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας των ακινήτων, σε περίπου 7.000 από τις 10.000 περιοχές της χώρας όπου ισχύει ήδη το σύστημα των αντικειμενικών αξιών. Με τις αυξήσεις αυτές επιδιώκεται η προσέγγιση των αντικειμενικών με τις πραγματικές τιμές της κτηματαγοράς. Στις υπόλοιπες 3.000 περιοχές, όπου οι πραγματικές τιμές της κτηματαγοράς έχουν υποχωρήσει κάτω από το επίπεδο των υφιστάμενων αντικειμενικών τιμών οι νέες αξίες που προβλέπει η Υπουργική Απόφαση θα είναι μειωμένες.

Διεύρυνση

Επιπλέον, με την ίδια απόφαση, επεκτείνεται σε άλλες 3.754 περιοχές της χώρας το σύστημα των αντικειμενικών τιμών ζώνης, για τον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας των ακινήτων. Πρόκειται για περιοχές στις οποίες σήμερα εφαρμόζονται άλλα συστήματα αντικειμενικού προσδιορισμού από τα οποία προκύπτουν πολύ χαμηλές φορολογητέες αξίες. Ως εκ τούτου και στις περιοχές αυτές θα προκύψουν αυξήσεις στις φορολογητέες αξίες των ακινήτων, οι οποίες θα είναι ακόμη πιο μεγάλες από αυτές που θα προκύψουν για τις περιοχές όπου ήδη εφαρμόζεται το σύστημα των αντικειμενικών τιμών ζώνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!