Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μπακογιάννης στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Η Αθήνα δεν μπορεί πλέον να είναι ο φτωχός συγγενής
[Ελεύθερος Τύπος]: Μπακογιάννης στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών:  Η Αθήνα δεν μπορεί πλέον να είναι ο φτωχός συγγενής

[Ελεύθερος Τύπος]: Μπακογιάννης στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Η Αθήνα δεν μπορεί πλέον να είναι ο φτωχός συγγενής

«Η Αθήνα πρέπει να αλλάξει και δεν μπορεί πλέον να είναι ο φτωχός συγγενής», είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στον Δημοσιογράφο της εφημερίδας Τα Νέα και του ΣΚΑΙ Παύλο Τσίμα, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο 6o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε ότι η πρωτεύουσα εκτός από την οικονομική και υγειονομική κρίση, πέρασε και μία αστική κρίση αφού 2 στους 5 κατοίκους την εγκατέλειψαν τα τελευταία χρόνια. «Μην γίνει η κρίση άλλοθι για να χάσει η Αθήνα άλλη μία γενιά», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στην κλιματική κρίση, τόνισε ότι είναι μία διεθνής πρόκληση που όμως απαιτεί τοπικές λύσεις. Ο κ. Μπακογιάννης μίλησε και για τα μεγάλα έργα που τρέχουν όπως η Διπλή Ανάπλαση και το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, το οποίο θα δημοπρατηθεί εντός του 2021 με σκοπό να ξεκινήσει η κατασκευή του σε εναν περίπου χρόνο.

Σε ερώτηση σχετικά με τον Μεγάλο Περίπατο, ο Δήμαρχος Αθηναίων παρουσίασε συνοπτικά τα οφέλη που προέκυψαν για την βιώσιμη κινητικότητας αλλά και το περιβάλλον. Συγκεκριμένα σημείωσε ότι τον τελευταίο χρόνο στην Πανεπιστημίου καταγράφηκε μείωση του διοξειδίου του άνθρακα κατά 27%.
«Πολλαπλασιάσαμε τον προϋπολογισμό του Δήμου για το πράσινο», είπε ο κ. Μπακογιάννης προσθέτοντας ότι πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε και σύμπραξη με ιδιώτη και άμεσα θα υπάρξει μεγάλη διαφορά στην πόλη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!