Τρίτη, 20 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μπάιντεν: «Εμβόλιο» 1,9 τρισ. δολάρια στην Οικονομία – Διά πυρός και σιδήρου η πρώτη μεγάλη νίκη στην Γερουσία
[Ελεύθερος Τύπος]: Μπάιντεν: «Εμβόλιο» 1,9 τρισ. δολάρια στην Οικονομία – Διά πυρός και σιδήρου η πρώτη μεγάλη νίκη στην Γερουσία

[Ελεύθερος Τύπος]: Μπάιντεν: «Εμβόλιο» 1,9 τρισ. δολάρια στην Οικονομία – Διά πυρός και σιδήρου η πρώτη μεγάλη νίκη στην Γερουσία

ΑΛΙΚΗ ΚΟΤΖΙΑ (email protected)

Μια «μεγάλη νίκη» πανηγυρίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ ύστερα από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την τόνωση της οικονομίας και την ανακούφιση από τις συνέπειες της πανδημίας.

Πρόκειται για ένα πακέτο βοήθειας-μαμούθ, ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ουσιαστικά ήταν η πρώτη κοινοβουλευτική νίκη του νέου προέδρου Μπάιντεν, μετά την εκλογή του, σε ένα δύσκολο πολιτικό πεδίο, καθώς στη Γερουσία υπάρχει ίση κατανομή εδρών μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών (50-50) και η επικύρωση των νόμων δεν είναι αυτονόητη.

Οι πολλές αντιρρήσεις των Ρεπουμπλικανών επί ορισμένων άρθρων του νομοσχεδίου και οι τροπολογίες της τελευταίας στιγμής καθυστέρησαν πολύ την έκβαση της διαδικασίας. Τελικά, το νομοσχέδιο εγκρίθηκε οριακά με 50 ψήφους των Δημοκρατικών και 49 των Ρεπουμπλικανών, καθώς ένας γερουσιαστής της αντιπολίτευσης απείχε.

Οι Ρεπουμπλικανοί αντιδρούσαν στην αύξηση των δημοσίων δαπανών, επομένως αντιμετώπισαν από την αρχή με αρνητικό τρόπο την έκτακτη βοήθεια που προσφέρεται σε ανέργους και πληγέντες από την πανδημία του κορονοϊού (π.χ. δεν δέχονταν το επίδομα 400 δολαρίων την εβδομάδα ως οικονομική ενίσχυση στους ανέργους).

Συμβιβάστηκαν

Μετά από πολλές ενστάσεις και πιέσεις, οι Δημοκρατικοί συμβιβάστηκαν στη μείωση του επιδόματος στα 300 δολάρια, αλλά με επέκταση της ρύθμισης αυτής -που έληγε τον Αύγουστο- έως τον Οκτώβριο. Επίσης, οι Δημοκρατικοί πέτυχαν φοροαπαλλαγές για τους Αμερικανούς που έχουν μείνει εκτός εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!