Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μοζαμβίκη: Τρομοκρατική επίθεση σε κονβόι οχημάτων που μετέφερε ντόπιους και ξένους επιβάτες
[Ελεύθερος Τύπος]: Μοζαμβίκη: Τρομοκρατική επίθεση σε κονβόι οχημάτων που μετέφερε ντόπιους και ξένους επιβάτες

[Ελεύθερος Τύπος]: Μοζαμβίκη: Τρομοκρατική επίθεση σε κονβόι οχημάτων που μετέφερε ντόπιους και ξένους επιβάτες

Άλλη μια τρομοκρατική επίθεση συγκλόνισε την αφρικανική χώρα, οδηγώντας σε πολλούς νεκρούς και πάνω από 50 αγνοούμενους.

Η επίθεση έλαβε χώρα στην πόλη Πάλμα, κοντά σε ένα εργοστάσιο φυσικού αερίου διαχείρισης της γαλλικής εταιρείας Total.

Το απόγευμα της Παρασκευής, κονβόι οχημάτων που μετέφερε τόσο Μοζαμβικανούς, όσο και ξένους πολίτες, επιχείρησε να εξέλθει από την πόλη συντονισμένα.

Οι εθνικότητες των μη Μοζαμβικανών επιβατών δεν έχουν δοθεί, ως επί το πλείστον, στην δημοσιότητα.

Η πόλη βρισκόταν ήδη υπό «πολιορκία» από πιθανώς ισλαμιστές μαχητές, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει τον τελευταίο καιρό πολλαπλές επιθέσεις στην περιοχή, αποκεφαλίζοντας ακόμη και μικρά παιδιά.

Το κονβόι, που αποτελούταν από 17 οχήματα, δέχθηκε επίθεση με όπλα και εκρηκτικά από τρομοκρατική ομάδα, η οποία θεωρείται πως συνδέεται με τον ISIS.

Πολλά από τα μέλη της ομάδας ήταν ντυμένα με στρατιωτικές στολές και από την επίθεσή τους κατάφεραν να γλιτώσουν μόνο 7 από τα 17 οχήματα, χωρίς ωστόσο να αποφύγουν τις απώλειες, αφού κάποιοι από τους επιβαίνοντες τραυματίστηκαν σοβαρά ή έχασαν τη ζωή τους.

Οι επιχειρήσεις ασφαλούς εκκένωσης της περιοχής έχουν ενταθεί, με 120 ξένους επισκέπτες να μεταφέρονται με ασφάλεια στο κοντινό λιμάνι της Πέμπα, όπου κατέφθασαν και τουλάχιστον δύο πούλμαν με προορισμό το αεροδρόμιο της πόλης, τα οποία μετέφεραν ξένους πολίτες.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Μοζαμβίκη δήλωσε, τέλος, στο CNN ότι βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τις μοζαμβικανές αρχές, τις διεθνείς αποστολές και τον ιδιωτικό τομέα όσον αφορά τις εν εξελίξει προσπάθειες ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή, ενώ επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον ένας αμερικανός πολίτης διέφυγε της κατάστασης με ασφάλεια.

ΠΗΓΗ: CNN

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!