Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Moody’s: Καμπανάκι για χρέος, εύσημα για μεταρρυθμίσεις
[Ελεύθερος Τύπος]: Moody’s: Καμπανάκι για χρέος, εύσημα για μεταρρυθμίσεις

[Ελεύθερος Τύπος]: Moody’s: Καμπανάκι για χρέος, εύσημα για μεταρρυθμίσεις

Τάσος Δασόπουλος

Moody’s: Η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων θα είναι το κλειδί της επόμενης αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τη Moody’s, η οποία έδωσε άλλη μια φορά αναβολή στην προγραμματισμένη αξιολόγηση της Ελλάδας την περασμένη Παρασκευή.

Σε μια έκθεση που έδωσε χθες στη δημοσιότητα, πέντε μέρες μετά την αξιολόγηση που δεν έγινε ποτέ, εξηγεί εμμέσως πλην σαφώς ότι ακόμη και αν έκανε την αξιολόγησή της δεν θα άλλαζε τη βαθμολογία της για την Ελλάδα. Τούτο διότι, όπως εξηγεί, η σημαντική πρόοδος κομβικών μεταρρυθμίσεων έρχεται να ισοσκελίσει τους προβληματισμούς για το ύψος του χρέους, το οποίο παραμένει η βασική πρόκληση για την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

Πιστωτικό προφίλ

Ειδικότερα σημειώνεται ότι λόγω της πανδημίας υπήρξε σημαντική επιβάρυνση του χρέους της, το οποίο άγγιξε το 205,6% του ΑΕΠ το 2020 και είναι το δεύτερο υψηλότερο μεταξύ των χωρών ανά τον κόσμο, τις οποίες αξιολογεί η Moody’s.

Oπως επισημαίνεται, το πιστωτικό προφίλ της Ελλάδας αντικατοπτρίζει τα σχετικά υψηλά επίπεδα πλούτου, σε σύγκριση με το μεσαίο μέγεθος της οικονομίας και την εξίσου μεσαίου επιπέδου διαφοροποίηση της τελευταίας, τονίζει ο οίκος.

Η έκθεση δίνει εύσημα στη σημερινή κυβέρνηση, τονίζοντας ότι έχει βελτιώσει τους θεσμούς και τη διακυβέρνηση της Ελλάδας σε διάφορους τομείς, ενώ επαναλαμβάνει και τη θέση της, ότι η Ελλάδα συνεχίζει να διατηρεί μια ευνοϊκή δομή χρέους, ένα σημαντικό απόθεμα μετρητών και ένα προσιτό προφίλ εξυπηρέτησης του χρέους της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!