Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μόνο θεατές από την Κίνα θα γίνονται δεκτοί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου
[Ελεύθερος Τύπος]: Μόνο θεατές από την Κίνα θα γίνονται δεκτοί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου

[Ελεύθερος Τύπος]: Μόνο θεατές από την Κίνα θα γίνονται δεκτοί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου 2022 θα είναι ανοιχτοί για τους θεατές – αλλά μόνο εάν ζουν στην ηπειρωτική Κίνα, δήλωσε την Τετάρτη η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), καθώς οι διοργανωτές έδωσαν στο κοινό μια πρώτη «γεύση» από τα σχέδια της χώρας για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης, όπου θα επιβληθεί μια αυστηρή στρατηγική «μηδενικού Covid».

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα Covid-19 που παρουσιάστηκαν από τη ΔΟΕ, οι Αγώνες θα διεξαχθούν σε μια «φούσκα» στην κινεζική πρωτεύουσα από τις 4 έως τις 20 Φεβρουαρίου, καθώς το Πεκίνο γίνεται η πρώτη πόλη που θα έχει φιλοξενήσει τόσο τους Θερινούς, όσο και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η φούσκα – από τις 23 Ιανουαρίου έως το τέλος των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων στις 13 Μαρτίου – θα καλύψει όλα τα γήπεδα και τους χώρους των αγώνων, καθώς και τα καταλύματα, την εστίαση και τις τελετές έναρξης και λήξης. Θα έχει, επίσης, το δικό της σύστημα μεταφορών.

«Μέσα στον κλειστό θόλο, οι συμμετέχοντες θα επιτρέπεται να μετακινούνται μόνο μεταξύ των χώρων που σχετίζονται με τους Αγώνες, για προπόνηση, αγώνες και εργασία», δήλωσε η ΔΟΕ.
Οι αθλητές και άλλοι συμμετέχοντες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι θα επιτρέπεται να εισέρχονται στη φούσκα χωρίς καραντίνα. Όσοι δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ωστόσο, θα πρέπει να περάσουν 21 ημέρες σε καραντίνα κατά την άφιξή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!