Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μόνο στον Ε.Τ.: Οι νέοι πίνακες με τα αναδρομικά – Πότε, πόσα και ποιοι θα τα πάρουν
[Ελεύθερος Τύπος]: Μόνο στον Ε.Τ.: Οι νέοι πίνακες με τα αναδρομικά – Πότε, πόσα και ποιοι θα τα πάρουν

[Ελεύθερος Τύπος]: Μόνο στον Ε.Τ.: Οι νέοι πίνακες με τα αναδρομικά – Πότε, πόσα και ποιοι θα τα πάρουν

Αναδρομικά ως και 3.400 ευρώ από τις αντισυνταγματικές μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και από κομμένα Δώρα και επιστροφές περικοπών μέσω δικαστικών αποφάσεων πάνω από 30.000 ευρώ για τις κύριες συντάξεις του Δημοσίου φέρνει το 2021 με έναν νέο κύκλο διεκδικήσεων που είναι σε εξέλιξη.

Περίπου 1 εκατ. συνταξιούχοι έχουν να περιμένουν αναδρομικά είτε μέσω δικαστικών αποφάσεων, μια που 400.000 αγωγές είναι ήδη δρομολογημένες για να εκδικαστούν, είτε μέσω μιας νέας πιλοτικής δίκης που θα γίνει στις 15 Ιανουαρίου είτε ακόμη και μέσω του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφορικά με επιστρεφόμενα ποσά των αντισυνταγματικών μειώσεων από την ΕΑΣ και το νόμο 4093 στις κύριες συντάξεις του Δημοσίου.

Τα ποσά που έχουν «κλειδώσει» σε μεγάλο βαθμό είναι τα αναδρομικά που οφείλονται στις επικουρικές συντάξεις από τις μειώσεις του 11μήνου Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016. Οι μειώσεις αυτές είναι από τους νόμους 4051 και 4093 και επιστράφηκαν μόνον στις κύριες συντάξεις τον Οκτώβριο του 2020 με νόμο της κυβέρνησης κατόπιν πιλοτικής δίκης που έγινε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για να ξεκαθαριστεί τι πρέπει να πληρωθεί και για πόσο διάστημα από τις αντισυνταγματικές μειώσεις.

Η απόφαση του ΣτΕ (1439/Ιούλιος 2020), παρότι ενέτασσε και τις επικουρικές στις επιστροφές γατί είχαν τις αντισυνταγματικές μειώσεις των νόμων 4051 και 4093, εντούτοις στο τέλος έμειναν εκτός με το νόμο της κυβέρνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!