Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: «Mόνιμες λύσεις και οριζόντιες» για τους δασικούς χάρτες
[Ελεύθερος Τύπος]: «Mόνιμες λύσεις και οριζόντιες» για τους δασικούς χάρτες

[Ελεύθερος Τύπος]: «Mόνιμες λύσεις και οριζόντιες» για τους δασικούς χάρτες

Μαρίνα Ξυπνητού

Τους τρόπους με τους οποίους θα λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στους δασικούς χάρτες προκειμένου οι πολίτες να μην ταλαιπωρηθούν, αλλά ούτε να επιβαρυνθούν, ανέλυσε η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος κατά την τριήμερη επίσκεψή της σε διάφορα νησιά της χώρας.

«Ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη στην Κρήτη, κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήσαμε όλους τους βουλευτές της Κρήτης, τους δημάρχους και φυσικά εκατοντάδες αγρότες, εκπροσώπους συλλόγων και συνεταιρισμών. Ακούσαμε τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους και τους ενημερώσαμε για τις διοικητικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ώστε να λυθούν με μόνιμο και οριζόντιο τρόπο τα προβλήματα που αφορούν στους ασπάλαθους και να προχωρήσει η διόρθωση των πρόδηλων λαθών που προκάλεσαν προβληματισμό στον κόσμο.

Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα οι Κρητικοί, ούτε για τις περιουσίες τους ούτε για τις ενισχύσεις οι κτηνοτρόφοι και οι γεωργοί. Το επόμενο διάστημα προχωράμε στην ανάθεση σε τεχνικούς συμβούλους στα κατά τόπους δασαρχεία της διόρθωσης των σφαλμάτων στους δασικούς χάρτες, της συμπερίληψης των διοικητικών πράξεων που δεν έχουν συμπεριληφθεί και της αναμόρφωσης των χαρτών μετά τις αποφάσεις που θα λάβουμε, με τις οποίες θα εξαιρείται ο ασπάλαθος από εκείνα τα είδη που χαρακτηρίζουν δασική μία έκταση. Και βέβαια θα γίνουν διορθώσεις που αφορούν στη φρυγανώδη βλάστηση, που, ενώ υπάρχουν υπουργικές αποφάσεις ότι εκπίπτει των ειδών εκείνων που χαρακτηρίζουν δασική μία έκταση, εντούτοις κάποιοι μελετητές χαρακτήρισαν εκτάσεις που καλύπτονται από φρυγανώδη βλάστηση ως δασική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!